
Federasyonun asli görevi futbolu geniş kesimlere yaymak, sporu teşvik etmek ve futbolun gelişimini sağlamaktır. Bunun için çeşitli stratejiler ve programlar geliştirilmesi, altyapı yatırımları yapılması ve yerel liglerin desteklenmesi büyük önem taşır. Ayrıca, futbolun bir sosyal etkinlik olarak değerlendirilmesi, toplumsal etkileşimi artırması açısından da önemli bir hedef olmalıdır. Bu kapsamda, federasyon ile yayıncı kuruluş arasındaki protokol antlaşması ve işbirliği, kulüplerin menfaati doğrultusunda olmalıdır.
Örneğin; 1. *Finansal Destek*; Yayıncı kuruluş, kulüplere yayın hakları üzerinden önemli gelir akışları sağlayabilir. Bu destek, kulüplerin bütçelerini güçlendirmelerine olanak sağlar.
2. *Görünürlük Artışı*: Yayıncı kuruluşlar, kulüplerin maçlarını ve etkinliklerini geniş kitlelere ulaştırarak marka değerlerini artırabilir. Kulüplere daha fazla izleyici, daha fazla sponsorluk ve reklam alma fırsatı sağlar.
3. *Görsel Medyaya destek*: Federasyon ve yayıncı kuruluş aracılığı ile izolasyonlara maruz kalan ülkemizin tanıtılması ve yetenekli futbolcularımızın daha görünür hale gelmesinin sağlanması. Bunu yaparken de diğer kanallarla makul işbirliği yapılması.
Bu girişi yaptıktan sonra gelelim konumuza.
Gıynık Gazetesi sahibi Bilbay Eminoglu sezon öncesi yayıncı kuruluş yetkilileri ile görüntülerin Gıynık Web kanalında yayınlanması konusunda anlaşmaya vardı. Antlaşma sağlanmasına rağmen, üç haftadır maç görüntüleri kanalımıza ulaşılmasında bin bir zorluklar yaşıyoruz.
Görüntüler eksik geliyor, kritik görüntüler gönderilmiyor yani anlayacağınız kanalımıza karşı birileri tarafından operasyon çekiliyor.
Bu tür sıkıntılar, genellikle spor yönetimlerinde yaşanan karmaşalar ve anlaşmazlıklar sonucunda ortaya çıkabilir. Ancak Gıynık gazetesi sahibi Bilbay ile yayıncı kuruluş sahibi Hakan bey arasında bir anlaşmazlık yok. Söz konusu operasyon Futbol Federasyonu başkanının etkisiyle oluyormuş. Eğer bu durum gerçekse sporun yönetimi ve şeffaflığı endişe verici hale gelmiş demektir. Umarım bu bilgi doğru değildir.
Federasyon başkanı futbolun gelişmesi ve ülke genelinde yaygınlaştırılması ile uğraşır. Birilerinin önünü kesmek veya birilerinin önünü açmak ile uğraşmaz. Herkes üzerine düşen görevi yapsın yeter.
Örnegin; federasyon başkanı ile yayıncı kuruluş sahibi arasında yakında hayata geçecek sanal bir iş konusunda ortaklıkları olduğu söyleniyor. Bu ortaklık beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren, İş ortaklığı ile federasyon başkanlığı görevinin karıştırılıyor olmasıdır.
Şu an bu konunun üzerine kesin bir yargıya varmak istemiyorum. En doğru bilgi, resmi açıklama ile sağlanır. Umarım bu konu hakkında sayın başkandan bir açıklama gelir. Bu konuyu ve gelişmeleri gazete olarak takip edeceğimizin bilinmesini isteriz.






































