Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

İş insanına suikast düzenlemek için adaya gelen tetikçiye ek tutukluluk

Kuzey Kıbrıs’a bir iş insanını vurmaya gelen ancak Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şube ekipleri tarafından düzenlenen Geçit Yok Operasyonunda kıskıvrak yakalanan 35 yaşındaki Ünal Sivri dün sabah mahkemeye çıkarıldı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Kuzey Kıbrıs’a bir iş insanını vurmaya gelen ancak Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şube ekipleri tarafından düzenlenen Geçit Yok Operasyonunda kıskıvrak yakalanan 35 yaşındaki Ünal Sivri dün sabah mahkemeye çıkarıldı.

Polis Çavuşu Ömer Yavuz mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlının 30 Aralık 2024 tarihinde, saat 12.30 sıralarında, Girne’de Sedat Simavi Caddesi üzerinde, Lefkoşa Polis Müdürlüğü ve Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirlikleri ekipleri tarafından koordineli bir şekilde gerçekleştirilen Geçit Yok Operasyonu kapsamında motosikletle seyrederken tespit edildiğini söyledi. Polis memuru, zanlı Ünal Sivri’nin tasarrufunda; bir adet tabanca ve tabancaya ait şarjör ile 6 adet canlı mermi ele geçirildiğini açıkladı. Polis, zanlının tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Polis Çavuşu Yavuz, yapılan soruşturma sonucu zanlının Aralık ayı içerisinde TIR içerisine gizlenerek, Gazimağusa Limanından ülkeye giriş yaptığını, amacının Girne’de bir iş adamına suikast düzenlemek olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Zanlının itiraf içerikli ifade verdiğini kaydeden polis, KKTC’deki bağlantılarının araştırılacağını söyledi. Polis, ele geçirilen silah ve mermilerin balistik incelemeye gönderileceğini, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu ifade ederek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı Medine Bayram, müvekkilinin bahsedilen iş insanı Hüseyin Kemaler için ne suikast ne de korkutmak maksatlı gelmediğini, suçunun sadece silah taşıma olduğunu savundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Evrem Mürsel, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

(Kamalı Haber)

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu