Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısManşet

Rum Meclisi 19 Mayıs’ı oybirliği ile sözde “Pontus Soykırımı Anma Günü” ilan etti

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Rum Meclisi dün oybirliği ile aldığı kararla, 19 Mayıs’ı sözde “Küçük Asya Pontus Helenleri Soykırımı Resmi Anma Günü” olarak kurumsallaştırdı.

Politis ve Haravgi’nin haberine göre, Rum Meclisi bu kararı Ekologlar Hareketi Vatandaşlar İş Birliği Milletvekili Haralambos Theopemptu’nun sunduğu öneri üzerine aldı. Bu çerçevede, Rum yönetimi “sözde anma günü” dolayısıyla etkinlikler düzenleyebilecek, mesajlar yayımlayabilecek ya da Rum Bakanlar Kurulu’nun kararlaştıracağı başka bir anma yöntemi uygulayabilecek.

Kararın onaylanmasının ardından yaptığı konuşmada önerinin 2012’de Ekologlar Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis tarafından hazırlandığını ancak 13 yıldır sonuçlandırılmadan bekletildiğini hatırlatan Theopemptu, yeniden gündeme getirerek oylanmasını sağlayan Rum Meclisi Eğitim Komitesi Başkanı Pavlos Milonas’a teşekkür etti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu