Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Serdaroğlu: Hükümet, asgari ücret masasında sorumluluktan kaçıyor

İşverenler Sendikası Başkanı Metin Arhun’un açıklamalarına da sert tepki gösteren Serdaroğlu, "Asgari ücret artıyor diye zam yapılmıyor, zam yapıldığı için asgari ücret artmak zorunda kalıyor." sözlerine yer verdi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

ELİF DÜLGER

Hükümetin asgari ücret komisyonundaki sorumluluğundan kaçtığını belirten Serdaroğlu, “Bu masa üç ayaktan oluşuyor ve hükümet bunlardan biri. Kendilerini hakem ilan ederek sorumluluktan kaçıyorlar” dedi.

Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Genç TV’de katıldığı bir programında asgari ücret tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümetin yasal görevlerine vurgu yapan Serdaroğlu, “Ne işverenin ne de işçinin yasayı ihlal etmesine müsaade edilmemeli. Hükümetin görevi yasayı uygulatmaktır” ifadelerini kullandı.

“VERİLER TUTUNAKLARA YANSITILMAK ZORUNDA”

2024 başında belirlenen asgari ücrete açtıkları davaya da değinen Serdaroğlu, hayat pahalılığı oranının altında kalan artışların yasal olmadığını vurgulayarak, “Hayat pahalılığı artış değil, kaybedileni yerine koymaktır. Eğer bu bile yapılmıyorsa, hangi ekonomik temele dayanarak karar verildiği tutanaklarda açıklanmalıdır” dedi.

İŞVERENLER SENDİKASI BAŞKANI’NA TEPKİ

İşverenler Sendikası Başkanı Metin Arhun’un açıklamalarına da sert tepki gösteren Serdaroğlu, “Bu gerçeği herkes anlasın yani asgari ücret artıyor diye zam yapılmıyor, zam yapıldığı için asgari ücret artmak zorunda kalıyor. Sayın Metin Bey, masada görevliyken ‘hayat pahalılığı oranı yüzde 49.50 civarındaydı ve o zaman biz fiyatları zaten yüzde 50 artırdık’ demişti. Tabii Metin Bey başka bir şey biliyorsa Türkiye’ye, Dünya bankalarına, ekonomistlere, bize de anlatsın. Burada bulunan görevli insanlar, ‘hayat pahalılığı oranında asgari ücrete yüzde yüzlük bir artış yapılsa da yapılan artışın piyasaya yansıması 0.25’tir’ sözlerine boşuna o zaman. Bu adamlar boşuna mı okudu, Metin Bey onlardan daha iyi mi biliyor?” diye konuştu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu