Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaEkonomiManşet

OECD baş ekonomisti uyardı: Kemer sıkmak halkı isyana sürükler

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü baş ekonomisti Laurence Boone, hükümetleri salgın nedeniyle yeni kemer sıkma politikaları uygulamamaları konusunda uyardı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

İngiliz Financial Times gazetesinde yayınlanan haberde, salgının etkisiyle birçok hükümetin kamu harcamaları ve borçlar konusundaki tutumunu değiştirdiğini belirten OECD baş ekonomisti Laurence Boone, kemer sıkmanın halkı isyana sürükleyebileceğine dikkat çekti.

Boone, hükümetlerin cari açığı ve borçları pandemi öncesine döndürmek için tasarrufa yönelmesi ve vergileri artırmasının halkın sert tepkisine yol açabileceğini söyledi.

Oxford Economics’in Küresel Başekonomisti Adam Slater, küresel ekonominin 2020’de yüzde 3,6 seviyesinde daralmasını beklediklerini ifade ederek, “Gelişmiş ekonomiler, şu anda geniş çaplı bir ek borç oluşturuyorlar. Orta vadede politikada mali baskılar olacaktır. Kemer sıkma riski var” uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan dünya genelinde pek çok şirket, pandemi döneminde kemer sıkma politikalarına giderek çok sayıda çalışanının işine son verdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu