Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısManşet

Attari’den Rum polisinin Filistin bayrağı “rahatsız edici siyasi sembol” tanımına sert eleştiri

“Birinci önceliğimiz Gazze’deki soykırımdır, futbol maçı ya da FİFA’nın sahada şiddet kuralları ilgileneceğimiz son şeydir” “Filistin bayrağı Filistin halkının kutsalı, dünya çapında özgürlük ve adalet mücadelesinin sembolüdür”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Filistin’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Abdullah Attari, Rum Yönetimi Başkanı Ninos Hristodulidis’in de Limasol’daki Alfamega Stadı’nda izlediği Baf-Makabi Tel Aviv maçı sırasında, stattan uzaktaki bir noktadan Filistin bayrağının iki balona bağlanarak göğe salınması “olayında” Rum makamlarının bayrağı salan üç kişiye karşı tavrına yoğun rahatsızlık belirtti.

Haravgi’nin haberine göre Attari, Limasol’daki insan kaybına da sebep olan büyük yangında hayatını kaybedenlere Filistin halkının taziye ve dayanışma mesajını ilettikten sonra, “Filistin’in birinci önceliği Gazze’de yapılmakta olan soykırımdır. Bir futbol maçı veya FIFA’nın sahada şiddet kuralları ilgileneceğimiz en son şeydir.” dedi.

 FİFA’yı İsrail takımlarını uluslararası organizasyonlardan men etmeye çağıran Attari “Dünya gözünü açmak ve gerçek şiddetle, Gazze’de her gün işlenmekte olan soykırımla yüzleşmek zorundadır.” ifadesini kullandı.

Abdullah Attari Filistin bayrağını göğe saldıkları için aleyhlerine dava okunan üç kişinin avukatından, Rum polisinin, Filistin bayrağını “rahatsız edici siyasi sembol” olarak nitelediği bilgisini aldığını da belirterek “Soruyorum, bu bayrak kimi rahatsız ediyor?” dedi, şunları ekledi:

“Filistin bayrağı, onun için mücadele eden ve kendini feda eden yüz binlerce Filistin kanıyla sulandı. Filistin bayrağı Filistin halkının kutsal sembolüdür ve öyle olmaya devam edecek.  Onu şerefle ve gururla dalgalandıracağız. İstismar aracı değil, dünya çapında özgürlük ve adalet mücadelelerinin sembolüdür.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu