Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

KTÖS’ten KOOP-SEN’e destek

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Kooperatif Görevlileri Sendikası’nın (KOOP-SEN), Koop-Süt, Zirai Levazım Kooperatifi ve Binboğa Yem Kooperatifi’nde temmuz ayı maaşlarının ödenmemesi gerekçesiyle başlattığı greve ve çalışanlara destek belirtti.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş,  yazılı açıklamasında Kooperatif Merkez Bankası’nın yıllardır siyasilerin talimatıyla yönetildiğini iddia ederek, kötü yönetimin bedelinin her defasında emekçiye kesildiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. iştiraklerinden Koop-Süt, Zirai Levazım Kooperatifi ve Binboğa Yem Kooperatifi’nde çalışan 280 emekçinin 12 gündür maaş alamadığını ifade eden Maviş, çalışanların toplu iş sözleşmesi ve maaş haklarının gasp edildiğini, bu tabloya liyakate değil, siyasete göre atamaların sebep olduğunu savundu.

Kıbrıs Türk toplumunun alın teriyle yaratılmış öz kaynaklardan olan kooperatiflerle iştiraklerin yönetilemeyecekse halka devredilmesi gerektiğini söyleyen Maviş, KTÖS olarak Koop-Sen’in mücadelesini destekleyeceklerini kaydetti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu