Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Selma Eylem: “Kamusal eğitim ve okullarımız siyasete kurban edilmemeli”

Seçim yasakları nedeniyle göreve başlayamayan öğretmenler için çözüm arayışı sürüyor. Yarın KTOEÖS, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’yla masaya oturacak. KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, yaptığı açıklamada, “Kamusal eğitim ve okullarımız siyasete kurban edilmemeli. Çözüm üretilmesi yönünde mücadelemiz devam edecek” dedi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Kamu Hizmeti Komisyonu önünde bugün yapılan eylemin ardından sendikalar, Komisyon Başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, sınavları tamamlanan ancak seçim yasakları nedeniyle atamaları yapılmayan öğretmenler için çözüm üretilmesi konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Eylem, öğretmen ihtiyaçlarının yayımlandığını belirterek, “Genel Ortaöğretim ve Mesleki Teknik okullarımıza ataması yapılmayan öğretmenlerimizin göreve başlaması için çözüm arayışı sürüyor” dedi.

Açıklamada ayrıca, 20 Ağustos 2025 Çarşamba günü saat 11.00’de, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı, sendika yürütmesi ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın bir görüşme gerçekleştireceği bildirildi.

Selma Eylem, “Kamusal eğitim ve okullarımız siyasete kurban edilmemeli. Çözüm üretilmesi yönünde mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu