Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaManşet

Eski 10 bin riyal, 1 riyale eşit olacak!

İran Meclisi, ulusal para biriminden dört sıfırın atılmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Yeni düzenlemeye göre 10 bin eski riyal, 1 yeni riyale eşit olacak ve alt birim olarak kıran kullanılacak; geçiş süreci en fazla 3 yıl sürecek.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

İran Meclisi’nde ulusal para biriminden dört sıfırın kaldırılmasını öngören ve “Riyal” ile alt birimi “Kıran”ın kullanılmasını düzenleyen yasa tasarısı kabul edildi.

İran resmi haber ajansına göre, Meclis’in dünkü olağan toplantısında Anayasayı Koruyucular Konseyi’nin söz konusu tasarıya yönelik itirazları ele alındı.

Oylamada 263 milletvekilinden 144’ü “evet”, 108’i “hayır” ve 3’ü “çekimser” oy kullandı.

Ulusal para biriminin “riyal” olarak belirlendiği yasa uyarınca, mevcut 10 bin riyal yeni para birimi ile 1 riyale eşit olacak. Riyalin alt birimi ise kıran (kuruş) olarak belirlendi.

Yeni riyale geçiş dönemi en fazla 3 yıl sürecek. Bu süreçte eski banknot ve madeni paralar toplatılacak.

İran’da uzun süredir gündemde olan para biriminden sıfırların atılması uygulamasıyla, hesap ve işlemlerin kolaylaştırılması hedefleniyor.

İran Meclisi’nde 290 milletvekili bulunuyor.

 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu