Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Seçim için son düzlüğe girildi

Cumhurbaşkanlığı seçimi için son mesajlarını veren adaylar yarını beklemeye başladı. Uzun kampanya döneminin sonuna gelindi; propaganda dönemi bugün 18.00’de bitiyor.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhurbaşkanlığı seçimi için son mesajlarını veren adaylar yarını beklemeye başladı. Uzun kampanya döneminin sonuna gelindi; propaganda dönemi bugün 18.00’de bitiyor.

İLK TURDAN BİTEBİLİR…KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu yarın yapılıyor. İki iddialı adayın yarıştığı seçimin matematiksel olarak ikinci tura kalmama ihtimalinin yüksek olduğu değerlendiriliyor. Bu beklentinin gerçekleşmesi halinde yeni Cumhurbaşkanı yarın akşam saatlerinde belirlenmiş olacak. Hiçbir adayın yüzde 50+1 oy alamaması halinde ise, ilk iki sırayı alan adaylar 26 Ekim Pazar günü ikinci turda yarışacak. Uzun ve zorlu kampanya süreci bugün sona eriyor. YSK’nın belirlediği takvime göre bugün saat 18.00’den itibaren propaganda yapılamayacak. Artık son mesajlarını veren adaylar, bugünü güç gösterisine ayıracak.

“VAROLUŞ SEÇİMİ”…Bağımsız aday Ersin Tatar, propaganda döneminin son akşamında Lefkoşa’da destekçileriyle gövde gösterisi yaparken, öncesinde çeşitli açıklamalarla seçmenden destek istedi. Tatar, son mesajlarında, temel kampanya eksenini oluşturan “İki devletliliğe” vurgu yaptı. Seçimin iki devletli siyasetle federasyon modeli arasında bir referandum niteliğinde olduğunu ifade eden Tatar, 19 Ekim’de “varoluş seçimi” yapılacağını kaydetti. Ekonomik sıkıntılar ve ülke idaresindeki sorunlardan dolayı şahsının eleştirilmesinin kendisini üzeceğini belirten Tatar, Cumhurbaşkanının esas görevinin dış siyaseti yürütmek ve Türkiye ile ilişkileri en iyi şekilde sürdürmek olduğunu anımsattı.

“BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”…CTP adayı Tufan Erhürman, “Öyle bir dönem yaşadık ki ne müzakere masası oldu ne görüşme masası kuruldu ne de ilk kez yeni bir geçiş noktası açıldı” ifadesini kullanarak, Tatar dönemini eleştirdi. 24 saat ışıkları sönmeyen bir cumhurbaşkanlığına ihtiyaç duyulduğunu belirten Erhürman, ülkenin ve halkın gailesini çeken herkesin, siyasi partisine, görüşüne, doğum yerine, inancına bakılmaksızın, bu ülke için çalıştığı; sivil toplum kuruluşundan yerel yönetimine, akademiden emek ve iş dünyasına kadar herkesin birlikte çalıştığı bir cumhurbaşkanlığı olacağını dile getirdi. Erhürman, “Orada birlikte konuşacak, birlikte karar vereceğiz” diye konuştu.

 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu