GenelKıbrısManşetPolisiye – Adli

Anaokulunda sirkat: Öğretmen mahkemeye çıkarıldı

Lefkoşa’da bir anaokulunda yaşanan sirkat olayı nedeniyle tutuklanan Esra Sönmez, bugün mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Hasan Kabadayılar, soruşturma kapsamında elde edilen olguları mahkemeye aktardı.

Polis, 10–18 Kasım 2025 tarihleri arasında, Lefkoşa’daki bir okulun Uygulamalı Anaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan zanlının, jimnastik dersi için toplanan paraları çaldığı iddiasıyla soruşturulduğunu belirtti. Zanlının, okulda görevli E.K.A.’nın sorumluluğunda bulunan 25 bin TL ile yine E.K.A.’ya ait 5.100 TL’yi tasarrufuna geçirdiği öne sürüldü.

Olayın 18 Kasım 2025’te polisin bilgisine geldiğini ifade eden Kabadayılar, aynı gün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden alınan derdest emri doğrultusunda zanlının tutuklandığını söyledi. Zanlının üzerinde 7.280 TL bulunduğu ve bunun emare olarak alındığı kaydedildi. Ayrıca zanlının, gönüllü ifadesinde suçunu itiraf ettiği, eksik paralarla çeşitli harcamalar ve ödemeler yaptığını söylediği aktarıldı.

Polis, zanlının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu ve KKTC’de çalışma izinli statüde bulunduğunu belirterek teminat talep etti.

Mahkeme, Yargıç Şevket Gazi’nin değerlendirmesi sonucunda zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ispât-ı vücut yapmasına, 20 bin TL nakit teminat yatırmasına ve iki kefilin 600’er bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu