
Philinews haberine göre yangın çıktığı sırada, iki BMW ve bir Porsche’den oluşan araçlar, oto yıkamacının etrafı çevrili açık alanında park halindeydi. İtfaiye ve polis olay yerinde incelemelerde bulundu. Yangının kasıtlı bir eylem sonucu çıktığı doğrulandı.
Philenews kaynaklarına göre araçlardan ikisi, oto yıkamacının sahibi olan Rus iş insanının müşterilerine ait. Araçların plakalarının bulunmadığı görüldü. Sigortalı olup olmadıkları ise henüz bilinmiyor.
polis; olayı ve yabancı iş insanına yönelik kundaklama saldırısının arkasındaki nedenleri aydınlatmak amacıyla ifade işlemlerinin yanı sıra, bölgedeki güvenlik kamerası (CCTV) görüntülerini tespit edip toplayarak soruşturmayı derinleştiriyor.
Bu vakanın da, Stavros Demosthenous’un yakın bir ortağı olan 40 yaşındaki tanınmış bir yabancı uyruklu şahsı hedef alan ve dört aracının tahrip edildiği önceki bir lüks araç kundaklama olayıyla bağlantılı olabileceği üzerinde duruluyor.
Soruşturmayı yürütenler, saldırıların arkasındaki kişilerin, muhtemelen haraç (koruma) veya ticari faaliyetlerle bağlantılı olarak Limasol’da faaliyet gösteren iş insanlarına baskı kurmaya çalışıyor olabileceğine inanıyor.




































