Güney Kıbrıs, Aşdod’dan Kıbrıs’a seyahat ederken kaybolan bir yatı arıyor
Tekneyle irtibat, adaya varması planlanan zamandan kısa bir süre önce kesildi.

Tekneyle irtibat, adaya varması planlanan zamandan kısa bir süre önce kesildi.
Yatta beş kişi bulunuyordu. Bu kişilerin mevcut durumları bilinmiyor.
Cyprus Mail’in haberine göre, Larnaka Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezi (JRCC), Çarşamba günü saat 15.00’te kayıp yatı bulmak için ulusal arama ve kurtarma planı “Nearchos”u devreye soktu.
Tekne Salı günü Girit’e gitmek üzere İsrail’den ayrılmıştı. Son bilinen konumu, 8 Aralık tarihinde Kıbrıs arama ve kurtarma bölgesi içinde, Baf’ın 89 deniz mili güneybatısıydı.
Arama çalışmaları, Kıbrıs denizcilik ekiplerinin devriyeleri koordine etmesi ve teknenin beklenen rotası yakınındaki deniz trafiğini izlemesiyle devam ediyor. Yetkililer, yatın konumu veya teknede bulunanların kimlikleri hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmadı.
Operasyon kapsamında, kayıp yatın bulunmasına yardımcı olmak amacıyla yakındaki gemiler seferber edildi. Arama çalışmaları gün boyu hem gemiler hem de hava araçları kullanılarak sürüyor.




































