
Rus güçleri, pazartesi geç saatlerde Ukrayna’nın Karadeniz’deki ana liman kenti Odesa’ya saldırdı. Bu, bölgeye 24 saatten kısa bir süre içinde düzenlenen ikinci büyük saldırı oldu. Bölge Valisi Oleh Kiper, saldırıda liman tesislerinin ve bir sivil geminin hasar gördüğünü bildirdi. Acil durum ekipleri olay yerinde çalışmalarını sürdürürken, şu an için can kaybı bildirilmedi.
Günün erken saatlerinde düzenlenen ilk saldırıda ise enerji altyapısı hedef alınmış; çıkan yangınlar sonucu on binlerce kişi elektriksiz kalmıştı. Başbakan Yardımcısı Oleksiy Kuleba, Rusya’nın sistematik saldırılarla deniz lojistiğini bozmaya çalıştığını ifade etti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Sumi bölgesindeki sınır köyü Hrabovske’de yaşayan 52 sivilin Rus askerleri tarafından esir alınarak götürüldüğünü doğruladı. “Sanırım Rus askerlerinin gelip onları öylece alıp götüreceğini beklemiyorlardı ama olan bu.” diyen Zelenskiy, bölgedeki Rus ilerleyişini durdurmak için çatışmaların sürdüğünü belirtti.





































