KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Üst Komite Lapta ve Alsancak kapansın dedi, Başbakan veto etti: Bazı üyelerin istifaları gündemde!

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, Lapta ve Alsancak bölgelerinde artan vaka sayıları nedeniyle her iki bölgenin de kapanması yönünde karar üretti ancak bu karar yine Başbakan Saner’e takıldı. Saner’in, alınan kararı veto etmesinin ardından, bazı komite üyelerinin istifa dilekçelerini yazmaya başladıkları öğrenildi

Lapta ve Alsancak bölgelerinde artan yerel vaka sayıları üzerine toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, her iki bölgede de bir süre sokağa çıkma yasağı uygulanması yönünde karar üretti. Ancak Üst Komite’nin ürettiği bu karar, geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine, Başbakan Ersan Saner tarafından veto edildi.

Üst Komite’deki pek çok üye son bir haftadır yaşananlardan oldukça rahatsız. Komitedeki bazı hekimlerin, ‘bu, bardağı taşıran son damlaydı’ diyerek, komiteden istifa etmek üzere dilekçe hazırladıkları, bazılarının ise ‘artık bu komitenin toplanmasına gerek yok’ diyerek tepki gösterdiği de gelen bilgiler arasında.

Anımsanacağı üzere geçtiğimiz hafta Cumartesi günü, Üst Komite, artan yerel vakaların önüne geçmek adına Ocak ayının sonuna kadar sokağa çıkma yasağı uygulanması da dahil olmak üzere bir dizi karar üretmişti. Söz konusu kararlar, Pazar gün Başbakanlık’ta saatlerce süren toplantıların ardından iptal edilmiş; Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar yürürlüğe girmişti.

AKTUĞ: HÜKÜMET DURURKEN, İSTİFA ETMESİ GEREKEN SİZ DEĞİLSİNİZ

Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, istifa etmesi gerekenin komite üyeleri değil, hükümet olduğunu işaret etti.

Aktuğ’un söz konusu paylaşımı şöyle:

“20 gün önce Alsancak’ta başlayan koronavirüs pozitif vakalar günler ilerledikçe bölgeye yayıldı. Salı günü davetim üzerine belediyemizde gerçekleşen toplantıda (Sağlık Bakanı Sayın Ali Pilli, Alsancak Belediye Başkanı Sayın Fırat Ataser ve Lapta Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimi Sayın Dilek Büyük) aldığımız tavsiye kararı üzerinden bugün 3 gün geçmesine ve vakalardaki artışa rağmen, hiçbir önlem almayan hükümet dururken, siz mi istifa edeceksiniz? İstifa etmesi gereken siz değilsiniz!”

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu