Güney KıbrısManşet

Hristodulides’in Özel Kalem Müdürü İstifa Etti

Rum lider Hristodulides’in Özel Kalem Müdürü Charalambos Charalambous, yasa dışı seçim finansmanı tartışmaları sonucunda istifa etmek zorunda kaldı.

Rum lider Nikos Hristodulides’in Özel Kalem Müdürü, yasa dışı seçim finansmanı tartışmaları sonucunda istifa etmek zorunda kaldı. Charalambos Charalambous, geçen hafta sosyal medyada paylaşılan ve Hristodulides’e yardım etmek için seçim kampanyası finansmanı yasasını ihlal ettiği iddia edilen videonun ardından bugün görevinden ayrıldığını açıkladı.
Charalambous, istifasını duyurduğu açıklamada şunları belirtti:
“Son günlerde, cumhurbaşkanına şahsen zarar vermek, hükümeti sorgulamak ve vatanımızın imajını zedelemek için hedefli bir çaba sarf ediliyor. Pazar günü polise ifade verdim ve her zaman savunduğum gerçeği ve hakkımdaki parçalı haberlerin gerçek bağlamını anlattım. Hiçbir koşulda dürüstlüğümün veya ülkeme katkıda bulunma konusundaki samimi niyetimin üzerine en ufak bir gölge düşmesine izin vermeyeceğim. Dahası, hükümetteki varlığımın Kıbrıs Cumhuriyeti’ne veya cumhurbaşkanına zarar verme amacıyla bir sömürü aracı haline getirilmesine izin vermeyeceğim. Vatanımızın istikrara, güvenilirliğe ve açık siyasi söyleme ihtiyaç duyduğu bir dönemde, şeffaflık adına istifa etmeyi seçiyorum ki, varlığım ulusal özlemlerimize ve kolektif çabamıza zarar verecek şekilde kullanılmaya devam etmesin.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu