GenelKıbrıs

FBI, Washington Post Muhabirinin Evini Bastı

ABD'de Trump yönetiminin ikinci döneminde basın üzerindeki baskı artarken, FBI ajanları bu sabah Washington Post muhabiri Hannah Natanson'ın Virginia'daki evine şafak baskını düzenledi. "Gizli belge sızıntısı" soruşturması kapsamında yapılan aramada, muhabirin telefonuna ve bilgisayarlarına el konuldu.

New York Times’ın aktardığı bilgilere göre, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Çarşamba sabahı erken saatlerde Washington Post gazetesinin federal hükümet konularında uzmanlaşmış muhabiri Hannah Natanson’ın evine girdi. Ajanların, arama sırasında Natanson’ın şahsi telefonu, iki dizüstü bilgisayarı ve hatta Garmin marka akıllı saatine kadar tüm dijital cihazlarına el koyduğu bildirildi.

Gerekçe: Sızdırılan Gizli Belgeler

FBI tarafından mahkemeye sunulan arama izni belgelerine göre operasyon, Maryland’de görevli Aurelio Perez-Lugones isimli bir hükümet yüklenicisinin (sistem yöneticisi) “gizli istihbarat raporlarını yasa dışı yollarla evine götürmesi ve paylaşması” soruşturmasıyla bağlantılı. Yetkililer, Natanson’ın soruşturmanın asıl şüphelisi olmadığını belirtse de, basın meslek örgütleri bu hamleyi gazetecilik faaliyetlerine yönelik doğrudan bir saldırı olarak nitelendiriyor.

Trump Yönetiminin “Tasfiye” Sürecini Haberleştiriyordu

Hannah Natanson, son dönemde Trump yönetiminin federal kurumlarda başlattığı kapsamlı işten çıkarmaları ve bürokrasideki “yapısal dönüşümü” yakından takip eden isimlerin başında geliyordu. Natanson’ın, hükümet çalışanlarının yaşadığı huzursuzluğu ve kurum içi bilgileri aktaran yüzlerce kaynakla iletişim halinde olduğu biliniyordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu