Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşetSağlık

Dr. Aladağ: Kaybettiğimiz hastaların ciddi kalp sorunları vardı

GIYNIK’a konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Aladağ, koronavirüsün pek çok hastada hafif seyrettiğini ve akciğerde tutulma oranının az olduğunu ancak kaybedilen hastalarda çok ciddi kalp sorunları olduğunu dile getirdi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

10 Mart’tan bu yana ülkemizde mücadelesini sürdürdüğümüz korona savaşında bugün bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam kaybettiğimiz hasta sayısı 12’ye ulaştı.  İkinci dalganın başlamasının ardından son bir ay içerisinde 7 koronavirüs hastasını kaybettik. Konuyla ilgili sorularımızı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Aladağ yanıtladı.

GIYNIK’a konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Aladağ, koronavirüsün pek çok hastada hafif seyrettiğini ve akciğerde tutulma oranının az olduğunu ancak kaybedilen hastalarda çok ciddi kalp sorunları olduğunu dile getirdi.

“KAYBETTİĞİMİZ HASTALARIN ÇOK CİDDİ KALP SORUNLARI VARDI”

“Bizdeki hastalara bakıldığında akciğer bulguları daha hafif seyrediyor. Ancak kaybedilenlerin çok ciddi kalp sorunları vardı” diyen Aldağ, “Son zamanlarda yaşanan ani ölümlerinde büyük bir kısmının COVID’le ilgili olmadığını ve kalp krizinden kaynaklandığını düşünüyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“COVID VAKASIYDI FAKAT ÖLÜMÜ MUHTEMELEN KALP KRİZİNDEN KAYNAKLI”

Bu sabah itibari ile 74 yaşındaki Süheyla Ur’un hayatını kalp krizinden dolayı kaybettiğini dile getiren Aladağ, “Bugün kaybettiğimiz Süheyla Ur’un akciğerinde çok ciddi bir tutulum dahi yoktu. Diğer hastalıklarından dolayı ve muhtemel bir kalp krizinden dolayı hayatını kaybetti. Ancak covid-19 olduğu için pozitif hastayı kaybetmiş olduk. Ancak bakıldığında hastanın çok ciddi bir akciğer tutulumu yoktu” “dedi.

“ ÖLÜMÜNÜN AŞIYLA İLGİSİ YOK”

Diğer yandan dün evinde hayatını kaybeden 68 yaşındaki Ergün Çakmak’ın ölüm nedeninin aşı olmadığını da dile getiren Dr. Aladağ, “Ölümün aşı ile hiçbir ilgisi yok. Yapılan otopside de kalp krizi olduğu düşünülüyor. Aşıyla ilgili herhangi bir alerjik durum bulunmadı” şeklinde konuştu.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu