GenelKıbrısManşet

Bir buçuk kilo uyuşturucu ile yakalandılar

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince Lokmacı Kara Geçiş Kapısı’nda gerçekleştirilen “Kangal Operasyonu” kapsamında ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak Jasmin Sulaıman, Qusai Emad Mohammad Afaneh, Maroua Razzouki ve Faraj Mohammed Faraj Mohammed yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince Lokmacı Kara Geçiş Kapısı’nda gerçekleştirilen “Kangal Operasyonu” kapsamında ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak Jasmin Sulaıman, Qusai Emad Mohammad Afaneh, Maroua Razzouki ve Faraj Mohammed Faraj Mohammed yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru Ozan Özder, mahkemede olguları aktardı.

Polis, 15 Ocak 2026 tarihinde, Narkotik Şube tarafından zanlı Jasmin Sulaıman’ın Lokmacı Kara Geçiş Kapısı’ndan yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceğine dair bilgi alındığını söyledi. Aynı gün Lokmacı’da pusu görevi başlatıldığını belirten polis, zanlının saat 17.50 sıralarında kapıdan giriş yaptığı sırada tespit edildiğini kaydetti.

Polis, zanlının elinde bulunan naylon poşette 1 kilo 500 gram hintkeneviri türü olduğuna inanılan uyuşturucu madde, 440 adet tam ve 25 adet yarım mavi renk uyuşturucu içerdiğine inanılan hap, yaklaşık 20 gram uyuşturucu içerdiğine inanılan mavi renk toz madde ile satışı yeşil reçeteye tabi 112 adet Lyrica marka hap bulunduğunu, tüm maddelerin emare alındığını ve zanlının suçüstü tutuklandığını açıkladı.

Zanlının ifadesinde, uyuşturucu maddeleri güneyde Rami isimli bir şahıstan aldığını ve kuzeye geçirdikten sonra, Lefkoşa’da yanlarında kurt köpeği bulunan iki kişiye teslim edeceğini söylediğini aktaran polis, Jasmin Sulaıman’ın gösterimiyle Lefkoşa’da bekleyen zanlılar Qusai Emad Mohammad Afaneh ile Maroua Razzouki’nin tespit edildiğini belirtti.

Polis, söz konusu zanlıların Lefkoşa’da Faraj Mohammed Faraj Mohammed ile birlikte yaşadıkları eve gidilerek arama yapıldığını, arama sonucunda Mohammed’in yatak odasında 400 miligram hintkeneviri olduğu düşünülen madde ele geçirildiğini kaydetti. Mohammed’in ifadesinde, uyuşturucuyu Lefkoşa’da tanımadığı bir şahıstan 2 gramını 2 bin TL karşılığında aldığını ve bir kısmını içtiğini söylediği aktarıldı.

Polis, Jasmin Sulaıman’ın yanı sıra diğer üç zanlının da tutuklandığını belirterek, Sulaıman’ın ifadesinde ayrıca 10 Ocak 2026 tarihinde de aynı miktarlarda uyuşturucu maddeyi kuzeye ithal ederek Faraj Mohammed Faraj Mohammed ve Qusai Emad Mohammad Afaneh’e teslim ettiğini söylediğini aktardı.

Soruşturmanın devam ettiğini, ele geçirilen maddelerin analize gönderildiğini ve aranan şahıslar bulunduğunu belirten polis, 8 gün ek tutukluluk süresi talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu