
Girne’de faaliyet gösteren Hungry House isimli işletmede yaşandığı iddia edilen hırsızlık olayıyla ilgili yürütülen soruşturma, mahkeme sürecinde ortaya çıkan çarpıcı detaylarla bambaşka bir boyuta taşındı. İş yerinden elde edilen geliri zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla tutuklanan 6 Bangladeşli işçi hakkında yürütülen soruşturma tamamlanırken, dosyada dikkat çeken en önemli noktalardan biri işverenin şikâyet ettiği işçilerden birinin uzun süredir ülkede izinsiz şekilde bulunduğu ve buna rağmen aynı işletmede çalıştırıldığı iddiası oldu. Yaklaşık 13 gündür polis gözetiminde tutulan zanlılar, teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, duruşma sırasında hem hırsızlık iddialarına ilişkin ayrıntılar hem de iş yerindeki çalışma düzeniyle ilgili dikkat çekici bilgiler gündeme geldi.
HIRSIZLIK İDDİASI AYLAR SONRA POLİSE BİLDİRİLDİ
Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre, olayın Eylül ayında gerçekleştiği iddia edilmesine rağmen polise yapılan şikâyetin yaklaşık 5 ay sonra yapılması dikkat çekti.
İşletme tarafından yapılan ilk başvuruda, çalışanların toplam 343 bin TL değerinde gıda ürününü çaldığı ileri sürülmüştü. Ancak soruşturma ilerledikçe polis kayıtlarında yer alan rakamın değiştiği ve çalındığı iddia edilen gıda ürünlerinin değerinin 126 bin TL olarak kayıtlara geçtiği ortaya çıktı.
Polis, zanlıların iş yerinde satışlardan elde edilen ve kasaya teslim edilmesi gereken yaklaşık 126 bin TL’yi teslim etmedikleri yönündeki iddialar üzerine soruşturma yürüttü.
SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Mahkemede ifade veren polis memuru Mehmet Dağdelen, zanlıların “müstahdem tarafından sirkat” suçlamasıyla tutuklandığını belirtti.
Dağdelen, soruşturma kapsamında iş yerinde çalışan zanlıların kasaya teslim etmeleri gereken parayı teslim etmediklerine yönelik iddiaların detaylı şekilde incelendiğini ve yürütülen soruşturmanın tamamlandığını mahkemeye aktardı.
ZANLILARDAN BİRİ AYLARDIR KAÇAK
Polis tarafından yapılan muhaceret kontrolünde, zanlılardan birinin 6 Haziran 2025 tarihinden bu yana ülkede ikamet izni olmadan bulunduğu tespit edildi. Ancak mahkemede gündeme gelen asıl çarpıcı nokta, bu kişinin kaçak durumda olmasına rağmen kendisini hırsızlıkla suçlayan aynı işletmede çalışmaya devam ettiğinin belirlenmesi oldu.
Polis memuru Dağdelen, bu durumun ilgili kurumlara bildirildiğini ve Çalışma Dairesi’ne gerekli bilginin aktarıldığını söyledi. Mahkemede ayrıca işletmenin kaçak işçi çalıştırdığı iddiasıyla cezai işlem uygulanabilmesi için de ayrı bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
MAHKEME KARARINI AÇIKLADI
Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek mahkemeden zanlılar hakkında farklı teminat koşulları talep etti.
Polisin talebinde, ülkede izinsiz ikamet ettiği belirlenen zanlının davaları görülünceye kadar 75 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesi, diğer zanlıların ise uygun bir teminat karşılığında serbest bırakılması istendi. Mahkeme, ikamet izni bulunmayan zanlının davası görülünceye kadar en fazla 75 gün süreyle cezaevinde tutuklu kalmasına, diğer 5 zanlının yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, her birinin 75 bin TL nakit teminat yatırmasına, ayrıca KKTC vatandaşı bir kefilin imzalayacağı 500 bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına karar verdi.





































