GenelKıbrıs

Kamusen’den 65 Yaş Emeklilik Düzenlemesine Tepki

Kamusen Başkanı Metin Atan, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada hem 65 yaş düzenlemesine hem de hükümetin ekonomi politikalarına sert tepki gösterdi.

Atan, UBP-DP-YDP hükümetinin halkın ve çalışanların lehine herhangi bir icraat ortaya koymadığını belirterek, aksine hayat şartlarını her geçen gün daha da zorlaştıran, mevcut hakları geriye götüren kararlar aldığını ve bu yönde yasal düzenlemeleri gündeme getirdiğini ifade etti.

Kamu çalışanlarının zorunlu emeklilik yaşının 60’tan 65’e çıkarılmasına yönelik hazırlanan Emeklilik (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni eleştiren Atan, bu düzenlemenin “kişiye özel yasa” izlenimi yaratan bir acelecilikle Meclis’e taşındığını vurguladı.

Ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının derinleştiği bir dönemde hükümetin önceliğinin halkın alım gücünü korumak olması gerektiğini ifade eden Atan, hayat pahalılığı ödeneğiyle ilgili tartışmalara da tepki gösterdi.

Atan, sendikal duruşlarını net bir şekilde ortaya koyarak,

“Çalışanlarımızın ve halkımızın haklarının avukatıyız. Nasıl bir avukat müvekkilini savunursa, biz de emekçilerin hakkını sonuna kadar savunuruz” dedi.

Sendikaların istişare ve diyaloğa açık olduğunu vurgulayan Atan, dayatma anlayışının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ben yaptım oldu yaklaşımıyla hareket edilmesi doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Kamusen olarak söz konusu yasa önerisinin yasallaşmaması için her türlü demokratik eylem hakkını kullanacaklarını açıklayan Atan, hükümeti uyararak bu tür adımların toplumsal gerilimi artıracağını ve gelecekte daha büyük sorunlara yol açacağını söyledi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu