
Baraka Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamada, bunun masumane bir arazi tahsisi değil adanın ekolojik bütünlüğünü, biyolojik çeşitliliğini ve yaşam hakkını doğrudan tehdit eden bir “müdahale” olduğu iddia edildi.
Alçak Orman Arazilerinin Kiralanması Yasası hazırlanırken, Bafra ve Çayırova’daki alçak ormanlar kiralanırken bölgenin kalkınacağının söylendiği ancak geçen 20 yılda bu durumdan köylünün değil sermayenin faydalandığı ileri sürüldü.
İmar politikalarının bilimsel temelden yoksun, ekolojik hassasiyetler ve kamu yararı gözetilmeden şekillendirildiğinin savunulduğu açıklamada, UBP–DP–YDP hükümeti ve bu yasa için olumlu oy veren CTP eleştirildi, “Ekolojik yıkımı derinleştiren uygulamalardan derhal vazgeçilmeli” denildi.































