GenelKıbrısManşet

Girne’de 81 bin TL’lik dolandırıcılık planı mahkemelik oldu

Ülkeye 29 Mart tarihinde giriş yapan M.V.V. tasarrufunda bulunan toplam 11 bin 700 Amerikan Doları, ile giriş yaptıktan sonra sahte olduğuna inanılan dolarların bin 850’sini Girne’de bozdurarak sahtekarlıkla kredi temini suçlarından tutuklanan 4 kişi mahkemeye çıkarıldı.

Ülkeye 29 Mart tarihinde giriş yapan M.V.V. tasarrufunda bulunan toplam 11 bin 700 Amerikan Doları, ile giriş yaptıktan sonra sahte olduğuna inanılan dolarların bin 850’sini Girne’de bozdurarak sahtekarlıkla kredi temini suçlarından tutuklanan 4 kişi mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturma kapsamında elde edilen bulgulara göre, M.V.V. 30 Mart tarihinde A.G., H.Ö. ve H.Y. ile birlikte Girne’de faaliyet gösteren bir döviz bürosuna giderek sahte olduğuna inanılan 1.850 Amerikan Doları’nı bozdurdu. Bu işlem sonucunda zanlıların 81 bin 960 TL nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiği tespit edildi.

ŞİKAYET ÜZERİNE HIZLI OPERASYON
Olayın ortaya çıkmasının ardından yapılan şikayet üzerine polis ekipleri hızla harekete geçti. Aynı gün içerisinde düzenlenen operasyonla dört zanlı da yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar hakkında “Sahte para tasarrufu”, “Sahte parayı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla kredi temini” suçlamaları yöneltildi.

YÜZLERCE BANKNOT VE NAKİT PARA EMARE OLARAK ALINDI
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Ahmet Aşan, mahkemede verdiği ifadede dikkat çekici detaylar paylaştı. Yapılan incelemelerde 208 adet 50’lik ve 13 adet 100’lük Amerikan Doları banknot ile birlikte 81 bin 960 TL’nin emare olarak alındığını açıkladı. Ele geçirilen dolarların sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe bulunduğu belirtildi.

SAHTE PARALAR UZMAN İNCELEMESİNDE, TELEFONLAR MERCEK ALTINDA
Şüpheli paraların detaylı analiz için Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sahtecilik Şubesi’ne gönderildiği ifade edildi. Öte yandan zanlılara ait cep telefonlarının da incelenmek üzere emare olarak alındığı ve dijital veriler üzerinden bağlantıların araştırıldığı bildirildi.

Soruşturmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu vurgulayan polis, zanlıların serbest kalması halinde delillere etki edebileceğini belirterek tutukluluk talebinde bulundu. Girne Kaza Mahkemesi’nde davaya bakan Yargıç Mine Gündüz, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu