Asım Akansoy: Meclis bir konfor alanı değil, mücadele zeminidir
CTP Milletvekili Asım Akansoy, Meclis’in tüm sorunlara rağmen terk edilecek bir alan değil, mücadelenin sürdürüleceği temel zemin olduğunu vurgulayarak; ayrışma yerine dayanışma, sert dil yerine sağduyu ve ortak irade çağrısı yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, yaptığı açıklamada her siyasi hareketin kendi görüşü ve stratejisi doğrultusunda bir duruşu olduğunu belirterek, bunun sorumluluğunun da ilgili harekete ait olduğunu vurguladı.
Siyasette eleştiri ve değerlendirmenin doğal olduğunu ifade eden Akansoy, ötekileştirici ve sertleştirici dilin kimseye fayda sağlamadığını, aksine bu dili kullananlara zarar verdiğini kaydetti.
Meclis konusundaki tutumlarının net olduğunu dile getiren Akansoy, Meclis’in yaşanan ciddi sorunlara rağmen bir “konfor alanı” değil, doğrudan bir “mücadele zemini” olduğunu ifade etti. Bu alanı terk etme gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Akansoy, bunun siyaseten doğru olmadığını düşündüklerini söyledi. İstenen verimliliğin henüz sağlanamadığını kabul eden Akansoy, “gemileri yakmanın” elde edilmiş mevzileri terk etmek anlamına geldiğini ve bunun ne siyasi ne de toplumsal bir karşılığının bulunmadığını vurguladı.
Açıklamasında meseleyi “hükümete gelmek ya da gelmemek” düzeyine indirgemediklerinin altını çizen Akansoy, mücadele alanlarını boşaltmak yerine bu alanlarda daha fazla çoğalmanın esas olması gerektiğini ifade etti.
Siyasetlerinin öznesinin dar hesaplar üzerine kurulu kesimler değil, halk olduğunu belirten Akansoy, halkın çıkarlarının gerektirdiği doğrultuda hareket etmeye devam edeceklerini söyledi. Atılacak her adımın sorumluluk sahibi ve sonuç odaklı bir anlayışın ürünü olacağını dile getirdi.
Mücadelenin büyümesinin yurtsever ve demokrat tüm toplumsal kesimlerin ortaklaşmasıyla mümkün olacağını belirten Akansoy, üreten, emek veren ve çalışan kesimlerin sözünün esas olduğunu ve bu sesi siyasetin merkezine taşımayı temel sorumluluk olarak gördüklerini ifade etti.
Akansoy, halk adına kazanılmış siyasal alanları büyütmeyi ve çoğaltmayı hedeflediklerini belirterek, farklı görüşlerin olabileceğini ancak örgütsel düzeyde birbirinin önünü kesmek yerine dayanışma zemininin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Açıklamasının sonunda Akansoy, bugün ihtiyaç duyulanın daha fazla ayrışma değil; saygı, sağduyu, diyalog, emek ve güçlü bir dayanışma ile ortak iradenin güçlendirilmesi olduğunu ifade ederek, “Farklılıklarımıza rağmen hep birlikte başaracağız” dedi.





































