Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrıs

Arıklı: “Başbakanı ve Hükumeti tahrik etmeye çalışıyorlar”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Başbakan’ın hayat pahalılığına ilişkin yasa tasarısının yeni bir değerlendirme yapılıncaya kadar askıya alındığını açıklamasının ardından sosyal medya üzerinden değerlendirmede bulundu.

 

Arıklı, bazı CTP milletvekilleri ile sendika yöneticilerinin Başbakan’ın açıklamasını “geri adım” olarak nitelendirdiğini belirterek, hükümetin amacının gerilen ortamı yumuşatmak ve hem muhalefet hem de sendikalarla uzlaşı zemini aramak olduğunu ifade etti.

 

“Amaç gerilen ortamı yumuşatmak”

Arıklı, uygun bir uzlaşı ortamı oluşması halinde ilgili yasanın komiteye geri çekilerek burada son şeklinin verileceğini, ardından yeniden Genel Kurul’a gönderileceğini kaydetti.

 

Hükümetin böyle bir arayış içinde olduğunun bazı muhalefet milletvekilleri ile sendika yöneticileri tarafından da bilindiğini savunan Arıklı, buna rağmen gerginlik ortamından siyasi kazanç elde etmek isteyenlerin Başbakan’ı ve hükümeti tahrik etmeye çalıştığını öne sürdü.

 

“Pazartesi bu ortamı oluşturalım”

Ülkenin yeterince gerildiğini belirten Arıklı, taraflara pazartesi günü uzlaşı ortamının oluşturulması çağrısında bulundu.

 

Arıklı, açıklamasının sonunda hükümetin söz konusu yasayı geçirmek için hem gerekli iradeye hem de nisaba sahip olduğunu vurguladı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu