DünyaGenelManşet

Trump’tan diplomasiye yeşil ışık: İran ile görüşme için tarih verdi

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen diplomatik temaslara ilişkin yeni bir açıklamada bulunarak, Pakistan’da yeniden görüşmeler yapılabileceğinin sinyalini verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yürütülen diplomatik temaslara ilişkin yeni bir açıklamada bulunarak, Pakistan’da yeniden görüşmeler yapılabileceğinin sinyalini verdi.

New York Post’un haberine göre Trump, söz konusu görüşmelerin önümüzdeki iki gün içinde Pakistan’da gerçekleşebileceğini ifade etti. Trump’ın ayrıca, “Oraya gitmeye daha meyilliyiz” dediği aktarıldı.

Önceki müzakereler sonuçsuz kalmıştı

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlattığı saldırıların ardından bölge genelinde tansiyon yükselmiş, süreç 8 Nisan’da ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesle yeni bir aşamaya geçmişti.

Bu süreçte Washington ve Tahran yönetimleri, Pakistan aracılığıyla İslamabad’da müzakereler yürütmüştü. Ancak görüşmelerden somut bir sonuç çıkmamıştı.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İslamabad’daki doğrudan temasların “bir anlaşmaya varılamadan” sona erdiğini açıklamıştı. İran yönetimi ise anlaşmazlığın nedenini ABD’nin “aşırı talepleri” olarak değerlendirmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu