Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

HAKSEN Başkanı Erşangil: Yoksulluğa, baskıya ve hak gasplarına boyun eğmeyeceğiz

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Genel Başkanı Salih Erşangil, yoksulluğa, baskıya ve hak gasplarına boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Genel Başkanı Salih Erşangil, yoksulluğa, baskıya ve hak gasplarına boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Erşangil, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sınıf mücadelesinin devam ettiğini belirterek, emeği değersizleştiren ve işçiyi yalnızlaştıran düzene karşı örgütlü mücadelenin büyütüleceğini ifade etti.

Erşangil, EKTAM emekçilerinin mücadeleyle kazandığı sendikalaşma hakkını selamlayarak, işten atma tehditleri, baskı ve mobbinge rağmen elde edilen bu kazanımın diğer işçilere örnek olması gerektiğini belirtti.

Sendikasız çalıştırılmanın yasaklanması için mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayan Erşangil, asgari ücretin belirlenme biçimini eleştirerek, ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesini talep etti.

“Eşit işe eşit ücret prensibini yok sayan 47/2010 sayılı yasa, derhal yürürlükten kaldırılmalıdır”

Göç Yasası’nın güvencesizliği derinleştirdiğini, eşit işe eşit ücret ilkesini yok saydığını ve yürürlükten kaldırılması gerektiğini belirten Erşangil, aynı işi yapan emekçilerin aynı haklara sahip olması için mücadelenin süreceğini bildirdi.

1 Mayıs’ın tarihsel ve siyasal önemine de dikkat çeken Erşangil, ara bölgede düzenlenecek ortak etkinliğin anlamlı olduğunu, ancak Kıbrıs’ın kuzeyindeki emekçilerin özel sektöre sendika hakkı, hayat pahalılığı, enerji politikaları ve kamusal kaynakların sermayeye devri gibi sorunlara karşı kendi taleplerini görünür kılacak etkinlikler örgütlemesi gerektiği vurgulandı.

Erşangil mesajını, “Susmayacağız, geri çekilmeyeceğiz, haklarımızı alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın örgütlü işçi sınıfı, yaşasın 1 Mayıs” ifadeleriyle tamamladı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu