Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Rum Enerji Bakanı Mihalis Damianos ile söyleşi

Rum Enerji Bakanı Mihalis Damianos, “Kathimerini” gazetesinde yer alan söyleşinde doğal gaz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Rum Enerji Bakanı Mihalis Damianos, “Kathimerini” gazetesinde yer alan söyleşinde doğal gaz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Kathimerini” gazetesine göre Damianos, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisindeki doğal gazdan halkın faydasının ne olacağı şeklindeki soru üzerine, faydanın ekonomik anlamda olacağını bununla birlikte “Afrodit”, “Glafkos” ve “Pigasos”(Pegasus) yataklarından elde edilecek gelirin, 15 yıllık bir zaman dilimiyle, 10 milyar euro olarak hesaplandığını ifade etti.

Damianos, “Afrodit” yatağıyla ilgili nihai yatırım kararının, 2027 yılının ikinci altı ayı içerisinde alınmasının beklendiğini, 2031 yılında ise bu yataktan ilk doğal gazın elde edilmesinin tahmin edildiğini söyledi.

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasındaki elektrik bağlantısını öngören GSI projesi konusunda Avrupa Yatırım Bankası’na yapılan projenin bütünlüklü maliyetine ilişkin başvurunun ne zaman sonuçlanacağına dair bir soru üzerine Damianos, bu konuda Avrupa Yatırım Bankası’nı beklediklerini ifade etti.

Damianos, bir başka soru üzerine elektrik bağlantısının elektrik ücretlerini düşüreceğini düşündüklerini belirtti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu