GenelKıbrısManşet

2 metrelik kum köpek balığı oltaya takıldı

Sıcak havaların etkisiyle gece avına çıkan balıkçılar, kıyıya yaklaşık 2 metre mesafede 2 metrenin üzerinde bir kum köpek balığı yakaladı. Koruma altında bulunan tür, gerekli ekipman ve dikkatli müdahaleyle zarar görmeden yeniden denize bırakıldı.

Sıcak havaların etkisini artırdığı bu günlerde, özellikle dolunaylı gecelerde büyük balık avına çıkan balıkçılar bu kez sıra dışı bir misafirle karşılaştı. Gece saatlerinde canlı yemle yapılan av sırasında, kıyıya yaklaşık 2 metre mesafede 2 metrenin üzerinde bir kum köpek balığı oltaya takıldı.

Balıkçılar, gece avlarında diğer yırtıcı balıklar gibi köpek balıklarının da zaman zaman oltalara geldiğini belirterek, bu tür karşılaşmalarda hazırlıklı olmanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Koruma altında bulunan ve avlanarak alıkonulması yasak olan kum köpek balığının güvenli şekilde denize geri bırakılabilmesi için önceden planlama yapıldığını ifade eden ekip, güçlü ekipman, uygun bir avlanma noktası ve deneyimli kişilerle hareket ettiklerini kaydetti.

Yaklaşık iki metrelik köpek balığı, kontrollü bir şekilde iğneden kurtarıldıktan sonra herhangi bir zarar görmeden yeniden doğal yaşam alanına bırakıldı.

Balıkçılar, “Bize bu heyecanı yaşattığı için mutluyuz. En büyük mutluluğumuz ise onu sağlıklı bir şekilde yeniden denize bırakabilmiş olmamız.” diyerek sürdürülebilir balıkçılığın ve koruma altındaki türlere zarar vermemenin önemine vurgu yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu