Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Çavuş TMT Mücahitler Derneği’ni kabul etti

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı(TMT) Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, bir TMT mücahidinin evladı olduğunu, bu bilinç ve gururla büyüdüğünü kaydeden Tarım Bakanı Çavuş, dernek mensuplarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kıbrıs Türk halkının davasına hizmet etmekten onur duyduğunu kaydeden Çavuş, “TMT, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en güçlü sembolü, birlik ve direniş ruhunun adıdır” dedi.

Bugün bu topraklarda özgür ve güven içinde yaşanabiliyorsa bunun TMT mücahitlerinin
fedakârlığına, şehitlere, gazilere ve Anavatan Türkiye’nin desteğine borçlu olunduğunu kaydeden Çavuş, “Bu milli ruhu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

-Bayar

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar ise, Kıbrıs Türk halkının bugün sahip olduğu devletin büyük fedakarlık ve mücadelelerle kurulduğunu belirtti.

“Bugün bu ortamda bulunabiliyorsak, devletimize sahip olabiliyorsak bunun temelinde mücahitlerimizin ve Mehmetçiğin omuz omuza verdiği mücadele vardır.” diyen Bayar, aileler parçalansa, köyler terk edilse de 7’den 70’e Kıbrıs Türk halkının büyük bir dayanışma gösterdiğini söyledi.

“20 Temmuz’da Mehmetçik ile Mücahit’in kucaklaşması, halkımızın özgürlüğe ve devletine kavuşmasının dönüm noktası oldu” diyen Bayar, “Liderlerimizin, Anavatan Türkiye’nin ve halkımızın attığı kararlı adımlar sayesinde bugün bu topraklarda güven ve huzur içinde yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu