KıbrısManşet

Şimdi de ‘Asgari Ücret’ mahkemelik oldu

Durumun oldukça karmaşıklaştığından söz eden Erhürman, "Şimdi açıklanan karar yok hükmünde mi, yoksa var mı? Bu kadar sıkıntının içinde bu "karar" da mahkemelik oldu" dedi.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Asgari Ücret Saptama Komisyonunun dünkü toplantısının ardından işçi tarafının toplantıyı terk etmesine rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın asgari ücretin ‘kabul edildiğini’ açıkladığını hatırlattı.

Durumun oldukça karmaşıklaştığından söz eden Erhürman, “Şimdi açıklanan karar yok hükmünde mi, yoksa var mı? Bu kadar sıkıntının içinde bu “karar” da mahkemelik oldu” dedi.

CTP Genel Başkanı Erhürman’ın yaptığı sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nda işveren tarafının toplantıya katılması bir türlü sağlanamadı. İşçi tarafı toplantıya katıldı ama toplantıyı terk etti. Yasa’da 9. maddenin 3. fıkrası Komisyon kararları üyeler tarafından imzalanır diyor. İşçi tarafı imzalamadı.
Şimdi açıklanan karar yok hükmünde mi, yoksa var mı? Bu kadar sıkıntının içinde bu “karar” da mahkemelik oldu. Kısacası asgari ücret de nihayette bu hükumetin yüzüne gözüne bulaştı!!!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu