Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Hristodulidis, Isaac ve Solomou’nun ölümleriyle ilgili ‘hesap sorulmasını ve cezalandırılmalarını’ talep ediyor

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Ağustos 1996’da Derinya bölgesindeki olaylarda hayatını kaybeden Tasos Isaac ve Solomos Solomou’nun ölümlerinin 30’uncu yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, olaylardan sorumlu tutulan kişilerin “hesap vermesi ve cezalandırılması” çağrısında bulundu. Hristodulidis, iki olayla bağlantılı 18 kişi hakkında çıkarılan tutuklama emirlerinin uygulanması için çabaların yoğunlaştırılacağını da söyledi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Ağustos 1996’da Derinya bölgesindeki ara bölgede meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden Tasos Isaac ve Solomos Solomou’nun ölümlerinden sorumlu tutulan kişilerin “hesap vermesi ve cezalandırılması” gerektiğini savundu.

Cyprus Mail’in haberine göre Hristodulidis, Isaac ve Solomou’nun ölümlerinin 30’uncu yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Hristodulidis, “Isaac ve Solomou’yu öldürenlerin hesap vermesi ve cezalandırılması halkımızın evrensel talebi, Avrupa Birliği’nin yükümlülüğü ve uluslararası toplumun görevidir. Adalet intikam değildir; ilke ve onur meselesidir” ifadelerini kullandı.

Isaac ve Solomou’nun ölümleriyle ilgili Türkiye’ye yönelik suçlamalarda da bulunan Hristodulidis, 1996 Ağustos’unda yaşanan olaylara ilişkin görüntülerin hafızalarda yer ettiğini belirtti.

Hristodulidis, Paralimni’de iki kişinin ölümünün 30’uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada da konuya değindi.

İki kişinin ölümüyle bağlantılı olduğu iddia edilen 18 kişi hakkında tutuklama emri çıkarıldığını belirten Hristodulidis, söz konusu emirlerin uygulanması için Rum yönetiminin girişimlerini yoğunlaştıracağını söyledi.

Hristodulidis, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bu tutuklama emirlerinin yerine getirilmesi için çabalarını yoğunlaştıracağına söz veriyorum” dedi.

Cyprus Mail, Tasos Isaac’ın 11 Ağustos 1996’da Derinya’daki ara bölgede Rum motosikletli göstericiler ile Kıbrıslı Türk karşı göstericiler arasında çıkan olaylar sırasında hayatını kaybettiğini anımsattı.

Solomos Solomou ise üç gün sonra, Isaac’ın cenazesinin ardından Derinya’da düzenlenen gösteri sırasında Türk bayrağını indirmek amacıyla bayrak direğine tırmanmaya çalıştığı sırada vurularak hayatını kaybetmişti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu