Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısManşet

Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ile KKTC arasında elektrik bağlantısı projesine müdahale etmesi istendi

Yunan Avrupa Milletvekili Yannis Maniatis'in Avrupa Birliği’nin, Türkiye ile KKTC arasında elektrik bağlantısı kurulması projesine müdahale etmesini istediği, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas’ın ise AB Komisyonunun buna yetkisi olmadığı yanıtını verdiği belirtildi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Yunan Avrupa Milletvekili Yannis Maniatis’in Avrupa Birliği’nin, Türkiye ile KKTC arasında elektrik bağlantısı kurulması projesine müdahale etmesini istediği, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas’ın ise AB Komisyonunun buna yetkisi olmadığı yanıtını verdiği belirtildi.

Alihtia haberi “Türkiye-İşgal Bölgeleri Elektrik Bağlantısı… Avrupa’dan Hiçbir Tepki Yok… Maniatis Projeye Katılanlara Yaptırım İstedi, Kaja Kallas Komisyon’un Yetkisi Olmadığını Vurguladı” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Habere göre Maniatis Türkiye ile KKTC arasında yapılması planlanan deniz altı elektrik bağlantısı projesini, soru önergesi şeklinde Avrupa Komisyonu’na şikayet etti. Böyle bir projenin sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal” ettiğini iddia eden Maniatis elektrik bağlantısı projesine ve inşaatına katılacak özel ve tüzel kişilere yaptırım uygulanmasını istedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Kallas ise Komisyon’un, gelişmeyi takip ettiğini, ancak yaptırım uygulama yetkisi bulunmadığı cevabını verdi. Kallas Maniatis’in “yaptırım” talebine karşılık ise yaptırım yetkisinin AB Konseyi’ne ait olduğunu” hatırlattı.

Yaptırım kararı için üye ülkelerin oybirliğine ihtiyaç olduğunu da hatırlatan Kallas Türk makamlarıyla yapılan temaslarda defalarca “bütün üye devletlerin egemenlik haklarına saygı gösterilmesinin” dile getirildiğini kaydetti.

Gazete bu konunun Brüksel açısından, Ankara ile ilişkilerinin kapsamlı yönetilmesi ile bağlantılı olduğunu belirterek “Türkiye göç ve güvenlik gibi konularda önemli ortak olmaya devam ediyor, bu da yeni ciddi çatışmayı gündeme getirebilecek hareket olanaklarını kısıtlıyor.” ifadelerine yer verdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu