Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

ABD mahkemesi Trump’ın 75 ülkeden gelen göçmen vizelerini askıya alma kararını durdurdu

ABD'nin New York eyaletindeki bir bölge mahkemesinden, Başkan Donald Trump yönetiminin, Afganistan, İran, Rusya ve Somali gibi ülkelerin de dahil olduğu 75 ülkenin vatandaşlarının vize işlemlerini askıya alan politikasına karşı iptal kararı geldi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

ABD Bölge Yargıcı Jeannette Vargas, Trump yönetiminin, vatandaşlarının ABD’de kamu yardımına ihtiyaç duyma ihtimalini yüksek bulduğu Afganistan, İran, Rusya ve Somali dahil 75 ülkeden vize işlemlerini askıya alan politikasını, “yasaya aykırı” olduğu gerekçesiyle iptal etti.

Vargas, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun “uygun başvuru sahiplerine, hukuki hiçbir dayanağı olmaksızın vize verilmesinin reddedilmesini” zorunlu kılan politikasının, “yetkiyi aştığını” ve bunun Göç ve Vatandaşlık Yasası’na aykırı olduğunu belirtti.

Bu politikanın aynı zamanda vizeyi onaylama konusunda konsolosluk memurlarını ilk sıraya koyan Kongre kararını da “baltaladığını” vurgulayan Vargas, “Kongre, bu memurlara, kanunda belirtilen özel ve ayrıntılı kriterleri inceleyerek bir göçmenin vize almaya uygun olup olmadığını belirleme konusunda münhasır yetki ve takdir hakkı vermiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yargıç Vargas, “Başvuranın uyruğuna göre göçmen vizesi verilmesini kategorik olarak yasaklayan bu politika, bu yasal düzenlemenin doğrudan ihlalini temsil etmektedir.” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, kasımda yürürlüğe giren ve “kamuya yük getirebilecek” potansiyel göçmenlerle ilgili kuralları sıkılaştıran daha geniş bir emir uyarınca, konsolosluk görevlilerine 75 ülkeden gelen göçmen vize başvurularını durdurma talimatı verdiğini duyurmuştu.

Bakanlık, Ekonomik Danışmanlar Konseyi verilerine dayanarak, bu ülkelerden göçmen bulunan hanelerin yüzde 30’undan fazlasının bir tür kamu yardımı aldığını kaydetmişti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu