Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

DAÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yapay zekâ okuryazarlığı eğitimleri başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitim Programı, 1 Eylül 2026 Salı günü, DAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında başladı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitim Programı, 1 Eylül 2026 Salı günü, DAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarında başladı. 11 Eylül 2026 Cuma gününe kadar devam edecek olan program kapsamında, Gazimağusa bölgesindeki okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan yaklaşık 1.500 öğretmene yapay zekâ okuryazarlığı eğitimi verilmesi hedefleniyor.

“Öğretmenlerin Dijital Dönüşüm Sürecine Uyum Sağlamaları Büyük Önem Taşıyor”

Eğitim programı kapsamında konuşma gerçekleştiren DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe, DAÜ ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yürütülen iş birliğinin, öğretmenlerin dijital dönüşüm sürecine uyum sağlamaları ve yapay zekâ teknolojilerini eğitim-öğretim süreçlerinde bilinçli ve etkili biçimde kullanabilmeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Prof. Dr. Karatepe, DAÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimleri kapsamında, Gazimağusa bölgesine bağlı okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlere eğitim verilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Eğitimler Alanında Uzman 13 Akademisyenin Katkılarıyla Gerçekleştiriliyor

Yoğun ve kapsamlı bir program çerçevesinde düzenlenen Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimleri, DAÜ’de görev yapan ve alanlarında uzman 13 akademisyenin katkılarıyla yürütülüyor. Eğitim programının hazırlanması ve uygulanması sürecine katkı sağlayan DAÜ akademisyenleri Prof. Dr. Ahmet Rizaner, Prof. Dr. Ersun İşçioğlu, Prof. Dr. Yıltan Bitirim, Doç. Dr. Adnan Acan, Doç. Dr. Emre Özen, Yrd. Doç. Dr. Cem Yağlı, Dr. Özlem Görkan Evre, Dr. Yeşim Kapsıl Çırak, Dr. Sima Kaçmaz, Dr. Tansel Sarıhan, Mahmut Sevince, Mustafa Güler ve Erce Öztürk’ten oluşuyor.

Söz konusu eğitim programıyla öğretmenlerin yapay zekâ teknolojilerinin temel kavramlarını ve çalışma prensiplerini tanımaları, yapay zekâ araçlarını eğitim-öğretim süreçlerinde etkili ve sorumlu biçimde kullanabilmeleri ve bu teknolojilerin eğitim alanında sunduğu fırsatlara ilişkin farkındalık kazanmaları amaçlanıyor. Program kapsamında ayrıca öğretmenlerin yapay zekâ alanındaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra söz konusu teknolojilerin eğitim ortamlarında etik, güvenli ve sorumlu kullanımına yönelik farkındalıklarının artırılması hedefleniyor.

DAÜ, güçlü akademik kadrosu ve teknolojik altyapısıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği bu önemli iş birliği aracılığıyla eğitim sisteminin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamayı ve öğretmenlerin geleceğin teknolojilerine yönelik mesleki yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

1–11 Eylül 2026 tarihleri arasında devam edecek olan eğitim programının, Gazimağusa bölgesindeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde görev yapan öğretmenlerin yapay zekâ alanındaki bilgi, beceri ve farkındalıklarının geliştirilmesine önemli katkılar sunması beklenmektedir.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu