Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
Manşet

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Girne açıhttps://giynikgazetesi.com/cumhurbaskani-tu…i-aciklama-yapti/ https://giynikgazetesi.com/cumhurbaskani-tufan-erhurman-girne-aciklarinda-yasanan-facianin-ardindan-gundeme-gelen-bazi-sosyal-medya-paylasimlarina-iliskin-yazili-aciklama-yapti/klarında yaşanan facianın ardından gündeme gelen bazı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

 

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Girne açıklarında yaşanan facianın ardından gündeme gelen bazı sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bu süreçte manipülasyonlar dahil çok şey yaşandığını belirten Erhürman, “Acı da, çaba da, kimin ne yaptığı, ne yapmadığı, ne yaptırdığı da, bütün sorumluluklar da beynimde ve yüreğimde kazılı” ifadelerini kullandı.

 

“YALANCILIK İMASINA KADAR VARDIRILINCA YAZMAK ZORUNDA KALDIM”

 

Erhürman, yaşanan büyük acı ve devam eden çalışmalar nedeniyle bu tür tartışmalarla ilgilenmek istemediğini ancak konunun “yalancılık” imasına kadar götürülmesi üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti.

 

Kazanın yaşandığı ilk gün, olayın oluş biçimi ve koşullarına ilişkin henüz herhangi bir bilgiye ulaşılmamışken can kayıplarının olduğunun öğrenildiğini kaydeden Erhürman, hükümet mensupları da dahil olmak üzere karşılaştığı kişilere sarılarak başsağlığı dilediğini aktardı.

 

Sosyal medyada daha sonra dolaşıma sokulan bir fotoğrafın da o sırada çekildiğini belirten Erhürman, söz konusu fotoğrafın bir süre sonra “yapay zeka ürünü” olduğu yönünde tartışmaların konusu haline geldiğini ifade etti.

 

“YALANA BAŞVURACAK KADAR AŞAĞILIK BİR DURUMA DÜŞMEM”

 

Erhürman, kendisini tanıyan herkesin yaklaşımını bildiğini belirterek, “Ne insanlara sarılıp ‘başımız sağ olsun’ demekten utanırım, ne de çekilen bir fotoğrafın yapay zeka olduğunu iddia edecek, ettirecek şekilde yalana başvuracak kadar aşağılık bir duruma düşerim” dedi.

 

“BU DÖNEMDE MANİPÜLASYONLAR DAHİL ÇOK ŞEY YAŞADIK”

 

Facianın ardından yaşanan sürece ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanan Erhürman, şöyle devam etti:

 

“Bu dönemde manipülasyonlar dahil çok şey yaşadık. Acı da, çaba da, kimin ne yaptığı, ne yapmadığı, ne yaptırdığı da, bütün sorumluluklar da beynimde ve yüreğimde kazılı.”

 

“BÜTÜN KONSANTRASYONUM ACILI İNSANLARIMIZDA”

 

Şu anda bütün dikkatinin yakınlarını kaybeden ve kayıplarından haber bekleyen insanlarda olduğunu vurgulayan Erhürman, olayla ilgili bilgi ve verilerin zaman kaybedilmeden toplanmasının da büyük önem taşıdığını kaydetti.

 

Erhürman, bu verilerin ileride herhangi bir şekilde karartılmaması ve tüm sorumlulukların karşılığını bulmasının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Açıklamasını, yaşanan büyük acının içerisinde böyle bir tartışmaya yanıt vermek zorunda kalmaktan üzüntü duyduğunu belirterek tamamlayan Erhürman, “İş yalana vardırılınca bu kadar acının içinde böyle bir açıklama yapmak zorunda kalmaktan hicap duyduğumu bir kez daha söyleyerek bitirmek isterim” ifadelerini kullandı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu