Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

Şahali: “Yasın ortasında siyasi fırsatçılıktan vazgeçin”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

 

CTP Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, deniz faciasının ardından toplumun yas içinde olduğu bir dönemde Cumhuriyet Meclisi komitelerinde aciliyeti bulunmadığını savunduğu yasa değişikliklerinin görüşülmesine tepki gösterdi. Şahali, bazı düzenlemelerin yaklaşan seçimlere yönelik siyasi beklentilerle gündeme getirildiğini ileri sürerek, “Yasın ortasında siyasi fırsatçılıktan vazgeçin. Toplumun acısına ve yasına saygı gösterin” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, pazar günü meydana gelen deniz faciasının ardından hükümetin ve Cumhuriyet Meclisi’ndeki UBP’li komite üyelerinin tutumunu eleştirdi.

Şahali, kaybedilen insanların acısının henüz çok taze olduğunu, ailelerin ve toplumun yanıt bekleyen soruları bulunduğunu ve polis soruşturmasının devam ettiğini belirterek, gündemin öncelikle facianın tüm yönleriyle aydınlatılması olması gerektiğini söyledi.

“Yasal yas süresinde komitelerde yoğun mesai yürütülüyor”

Facianın hemen ardından ve yas süresi devam ederken Cumhuriyet Meclisi komitelerinin pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri yoğun şekilde çalıştırıldığını kaydeden Şahali, bu yöndeki itirazlarının dikkate alınmadığını savundu.

Şahali, “Toplum böylesine büyük bir acı yaşarken Meclis’in önceliği bunlar olamaz yönündeki bütün uyarı ve telkinlerimize rağmen bu mesai ısrarla sürdürülmektedir” ifadelerini kullandı.

Hükümetin deniz faciasına ilişkin sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmesi, yaşananların bütün yönleriyle aydınlatılması ve kamuoyunun sorularının yanıtlanması gerektiğini belirten Şahali, buna karşın UBP’li komite üyelerinin aciliyeti bulunmayan yasa değişikliklerini ilerletmeye çalıştığını ileri sürdü.

“Düzenlemeler seçim beklentileriyle ilişkilidir”

Komitelerde ele alınan bazı düzenlemelerin kamu yararından çok UBP’nin yaklaşan seçimlere yönelik siyasi beklentileriyle bağlantılı olduğunu savunan Şahali, Maliye Bakanlığı’ndaki bazı uygulamalarla ilgili devam eden polis soruşturmasına da dikkat çekti.

Şahali, tartışmalı olduğunu ifade ettiği uygulamalara yasal zemin kazandırmaya yönelik düzenlemelerin sonuçlandırılmaya çalışıldığını, bunun yanında devlette sözleşmeli görev yapan personelin sözleşme sürelerinin bir yıldan beş yıla çıkarılmasını öngören yasa değişikliğinin de gündeme getirildiğini belirtti.

“Böylesine ağır bir acının yaşandığı günlerde, hiçbir aciliyeti bulunmayan ve seçim öncesinde siyasi fayda beklentisiyle ele alındığı açık olan düzenlemeleri apar topar Meclis’ten geçirmeye çalışmanın ne vicdanla ne de devlet ciddiyetiyle açıklanabilir bir tarafı vardır” diyen Şahali, hükümete tepki gösterdi.

“Bugün ihtiyaç duyulan hakikat ve hesap verebilirliktir”

Şahali, bugün önceliğin seçim öncesi yasa değişiklikleri değil, facianın yaralarının sarılması olması gerektiğini vurguladı.

Olayın bütün boyutlarıyla aydınlatılması, varsa ihmal veya kusuru bulunanların ortaya çıkarılması ve benzer faciaların yeniden yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten Şahali, şöyle devam etti:

“Meclis, hükümetin seçim hazırlıklarının aparatı değildir. UBP’yi bir kez daha uyarıyoruz: Yasın ortasında siyasi fırsatçılıktan vazgeçin. Toplumun acısına ve yasına saygı gösterin.”

Şahali, toplumun beklentisinin “apar topar çıkarılacak yasalar” olmadığını ifade ederek, “Bugün halkımızın beklediği; hakikat, sorumluluk, hesap verebilirlik ve ciddiyettir. Acının ortasında dahi seçim hesabından vazgeçemeyen bir anlayışın bu ülkeye verebileceği hiçbir şey kalmadığı bugün bir kez daha açığa çıkmıştır” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu