Girne-Taşucu seferi sırasında alabora olan FİLO JET yolcu gemisinde kayıp kişilere ulaşılması için yürütülen arama-kurtarma çalışmaları 9’uncu günde de aralıksız devam ediyor. Yaklaşık 554 metre derinlikteki enkaz çevresi robotik sistemlerle taranırken, kayıp yakınlarının Girne Turizm Limanı’ndaki bekleyişi sürüyor.
Dün akşam geç saatlerde bir kişinin daha naaşına ulaşılmasıyla faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi. Kayıp 14 kişiye ulaşılması için çalışmalar 7 gün 24 saat esasına göre sürdürülüyor.
Enkaz çevresi robotik sistemlerle taranıyor
Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Işın ve TCG Alemdar’ın da görev aldığı çalışmalarda, yaklaşık 554 metre derinlikte bulunan enkaz ve çevresi uzaktan kumandalı su altı araçlarıyla inceleniyor.
Teknik ekipler, enkaza giriş yapılabilecek noktaları belirlemeye çalışırken hem kayıp kişilere hem de kazanın nedenlerinin aydınlatılması açısından önem taşıyan kara kutuya ulaşmayı hedefliyor.
9 gemi ve 11 hava aracı görevde
Deniz altındaki çalışmalara deniz ve hava unsurları da destek veriyor. Arama-kurtarma faaliyetlerinde toplam 9 gemi ile 11 hava aracının görev yaptığı belirtildi.
Ailelerin bekleyişi sürüyor
Kayıp yakınları ise Girne Turizm Limanı girişinde kurulan çadırlarda çalışmalardan gelecek haberleri bekliyor.