
Halkın Partisi Genel Başkan Danışmanı Fevzi Tanpınar, Ulusal Birlik Partisi’nin “acılar üzerinden siyaset yapmak” yönündeki eleştirilerine yanıt vererek, ülkedeki denetimsizlik ve liyakatsizliğe dikkat çekti. Tanpınar, aynı yönetim anlayışının devam etmesi halinde “Sırada kim var?” sorusunun sorulması gerektiğini belirterek, “İnsan hayatının söz konusu olduğu yerde denetimsizlik öldürür. İşte bunun için susmayacağız” dedi.
Halkın Partisi Genel Başkan Danışmanı Fevzi Tanpınar, UBP yönetiminin kendisine yönelik “acılar üzerinden siyaset yapmak” eleştirisine yanıt verdi.
Tanpınar, siyasetin ölümler üzerinden değil, yeni can kayıplarının önlenmesi amacıyla yapıldığını belirterek, aynı denetimsizlik, liyakatsizlik ve yönetim anlayışının sürmesi halinde “Sırada kim var?” sorusunun kaçınılmaz hale geleceğini ifade etti.
“Başka canlar gitmesin diye konuşuyoruz”
Ülkede çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini ve bu kayıpların acısının halen taşındığını belirten Tanpınar, ancak asıl endişenin bundan sonra başka insanların hayatını kaybetmemesi olduğunu söyledi.
Tanpınar, “Acıları gerekçe göstererek hesap sorulmasını susturmaya çalışmanın inanılmaz paniği” ifadesini kullanarak, “Biz ölümler üzerinden siyaset yapmıyoruz. Yeni ölümler olmasın diye siyaset yapıyoruz” dedi.
Aynı ihmallerin devam etmesi halinde başka insanların hayatını kaybetmeyeceğinin garantisinin bulunmadığını belirten Tanpınar, “Sırada kim var?” sorusunun sorulması gerektiğini kaydetti.
“Denetim mekanizmalarının eksiksiz çalıştığından emin miyiz?”
Tanpınar, UBP yönetiminin “acılar üzerinden siyaset yapmayın” demek yerine vatandaşın karşısına geçerek ülkedeki denetim mekanizmalarının yeterliliği konusunda hesap vermesi gerektiğini savundu.
Denizlerde, yollarda, toplu taşımada, inşaatlarda, iş yerlerinde, okullarda, hastanelerde ve gıda güvenliğinde devletin denetim mekanizmalarının eksiksiz çalıştığından emin olunup olunmadığını soran Tanpınar, “Değiliz. Asıl korkutucu olan da budur” dedi.
“Denetimsizlik öldürür”
Yaşananlara ilişkin eleştirilerinin “felaket tellallığı” olmadığını belirten Tanpınar, felaket tellallığının ortada herhangi bir gerekçe yokken toplumu korkutmak olduğunu söyledi.
Tanpınar, kendilerinin ise aynı ihmallerin devam etmesi halinde aynı sonuçların yaşanmayacağının garantisinin bulunmadığına dikkat çektiklerini ifade etti.
Denetimsizliğin tesadüf olmadığını, liyakatsizliğin küçük bir yönetim kusuru olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Tanpınar, devlet kurumlarının çalışmamasının da yalnızca bürokratik bir aksaklık olmadığını kaydetti.
Tanpınar, “Çok net bir gerçek var! İnsan hayatının söz konusu olduğu yerde denetimsizlik öldürür” ifadelerini kullandı.
“Hiçbir siyasi hesap bir insanın canından değerli değildir”
Bu nedenle susmayacaklarını vurgulayan Tanpınar, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“İşte bunun için susmayacağız. Çünkü hiçbir makam, hiçbir hükümet ve hiçbir siyasi hesap bir insanın canından asla ve asla daha değerli değildir.”




































