Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Gazimağusa’daki Yenişehir/Gülseren Sulak Alanı’nı korumak amacıyla yarın etkinlik düzenlenecek

Her Daim Doğa Dostları Grubu (HDDD), Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu ve Karpaz Dostları Derneği iş birliğinde yarın sabah Gazimağusa’daki Yenişehir Sulak Alanı Gözlem Noktası’nda etkinlik düzenlenecek.

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Her Daim Doğa Dostları Grubu (HDDD), Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu ve Karpaz Dostları Derneği iş birliğinde yarın sabah Gazimağusa’daki Yenişehir Sulak Alanı Gözlem Noktası’nda etkinlik düzenlenecek.

Her Daim Doğa Dostları Grubu Başkanı Yusuf Şentuğ yaptığı yazılı açıklamada, sulak alanların, sadece birer su birikintisi değil; biyolojik çeşitliliğin can damarı, göçmen kuşların hayati dinlenme noktaları ve dünyanın doğal filtreleri olduğunu ifade ederek, “Aşırı yağışlarda fazla suyu emerek Gazimağusa’mızı sel riskine karşı koruyan bu eşsiz ekosistemler, aynı zamanda şehrimizin doğal, turistik ve sosyal zenginlikleridir.” dedi.

Şentuğ, bu miraslardan biri olan Yenişehir/Gülseren Sulak Alanı’nı korumak, plastik kirliliğine dikkat çekmek ve toplumsal bir çevre bilinci oluşturmak amacıyla Kıbrıs Sulak Alan Topluluğu ve Karpaz Dostları Derneği paydaşlığında etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.

Şentuğ, tüm doğaseverleri, çevre örgütlerini, basın mensuplarını ve halkı bu harekete destek olmaya davet etti.

“Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım.” diyen Şentuğ, yarın sabah saat 07.00’de Yenişehir Sulak Alanı Gözlem Noktası’nda buluşacaklarını bildirdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu