Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

Bıçaklı: “Hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulması kabul edilemez”

TÜRK-SEN Başkanı Arsan Bıçaklı, kişisel sosyal medya hesabından hayat pahalılığı konusunda açıklama yaptı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ
Dövizin artış göstermesi ile birlikte tüketim maddelerinde de ciddi oranda artış olmasını ve hayat pahalılığının çalışanların ve emeklilerin alım gücünü %40 oranında düşürdüğünü belirtti
Devletin hayat pahalılığı konusunda adım atması gerektiğinin altını çizen Bıçaklı, “Anayasaya aykırı olarak almış olduğunuz bu kararlardan biran önce geri dönünüz” ifadelerini kullanarak yasal haklarının da kullanılacağını aktardı.
BIÇAKLI’NIN SOSYAL MEDYASINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE
Son dönemlerde özellikle dövizin patlama yapması sebebi ile otomatik olarak bütün tüketim maddeleri de aşırı derecede ZAMLANMIŞTIR.
Bundan dolayı da çalışanların ve emeklilerin alım gücü nerdeyse %40 oranında azalmıştır.
Böyle bir dönemde hükümet edenler halkının alım gücünü korumak için hayat pahalılığı ödeneğini her ay ödeyip halkın refahını sağlayacağına, Devletin bütçe açıklarını kapatmak için Hükümet elini yine dar gelirlinin cebine atmıştır.
Ya hayatın pahalı olmasını engelleyeceksiniz yada hayat pahalılığı olduğu sürece hayat pahalılığı ödeneğini ödeyeceksiniz.
Bu konu tartışma konusu değildir sistem bunu emretmektedir. Aksi taktirde halkınızı açlığa mahkum edersiniz.
Bu nedenle Anayasaya aykırı olarak almış olduğunuz bu kararlardan biran önce geri dönünüz yoksa TÜRK-SEN olarak bu konudaki yasal haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu