Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısKıbrısManşetTürkiye

Anastasiadis’in Cenevre tezleri

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, "İki devlet kurmanın yeri yok, egemen eşitliğin yeri de yok çünkü egemenliğin olması koşulunu gerektirir" iddiasında bulundu.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ortak basın toplantısında verdiği, Kıbrıs sorununa egemen eşitliğe sahip iki devlet çözümü mesajına, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten “iki devlet kurmanın yeri yok, egemen eşitliğin yeri yok çünkü egemenliğin olması koşulunu gerektirir” cevabı geldi. Rum basını bu açıklamaları “Cenevre öncesi kapanmaz uçurum” yorumuyla aktardı.

“TÜRK TEZLERİNİ ENGELLEMEK İSTİYORUZ”

Anastasiadis, “Gerek Türk Cumhurbaşkanı’nın gerek Dışişleri Bakanı’nın gerekse Kıbrıs Türk toplumu liderinin dile getirdiği kabul edilemez tezleri engellemek istiyoruz” ifadesini kullandı.

“DİKTE ETMEKTEN VAZGEÇİN”

Rum iç cephesindeki, “Kıbrıs sorunu için son fırsat” endişesini ise şu sözlerle yorumladı:

“Türkiye’nin, beyan edilmiş ve aşamalı olarak uygulanmakta olan niyetleri konusunda dile getirilen kaygıları paylaşıyorum. Ancak bir şeyi ayıralım. Dile getirilen ve belirli politikalar aracılığıyla uygulanan her şeyi dikkate alsınlar ve hiçbir şey almadan emrivaki şeklinde kabul edilecek tezleri müzakeresiz kabul etmem gerektiği diktesinden vazgeçsinler.”

 

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu