KıbrısManşet

GİKAD, Güzelyurt ve Lefke’yi ziyaret etti

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ilk ziyaretini Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a gerçekleştirdi.

GİKAD Başkanı Doktor  İçim Çağıner Kavuklu’nun önderliğinde gerçekleşen Güzelyurt ve Lefke ziyaretlerine GİKAD üyesi kadınlar da eşlik etti.

“YAŞANILAN HEYECAN VE İLGİ PAHA BİÇİLMEZDİ”

“Kadının kadına desteği bilinci ve sorumluluğuyla çıktığımız bu yolda, ilk bölge toplantımızı, girişimciliğin en güzel örnekleri olan Güzelyurt ve Lefke bölgesine gerçekleştirdik” diyen Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği, “Bölgedeki üyelerimizin ve belediyelerimizin de katkılarıyla, toplamda 44 kadınımızın hikayeleri, serüvenleri ve başarılarını konuştuk Başkan Özçınar ile gerçekleşen görüşmede, karşılıklı iş birliği için somut adımlar atıldı. Girişimcilik ve eğitim konularında, derneğimizin misyon ve vizyonuyla örtüşen birçok projede iş birliği yapılmasına zemin hazırlandı” ifadelerine yer verildi

Güzelyurt Belediyesi Meclis Üyesi ve Girişimci Aliye Gilanlıoğulları’nın da eşlik ettiği ziyarette Pizza Vira’da Güzelyurt bölgesinin üretici ve esnaf kadınlarıyla bir araya gelindi. Bölgedeki kadınlarla tanışma ve görüşme fırsatı bulan GİKAD, önce kendi hikayelerini paylaştı ardından bölge kadınlarının hikayelerini ve sorunlarını dinledi.
“Orada yaşanılan heyecan ve ilgi paha biçilmezdi” diyerek duygularını aktaran dernek kadınları ardından Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve ekibi ile görüştü. Görüşmeye Milletvekili Sıla Usar İncirli eşlik etti. Başkan Kaya, bölge kadınlarının kooperatifleşme projeleri ile ilgili bilgi verdi. GİKAD Başkanı İçim Kavuklu, bu projenin K.T Girişimci Kadınlar Derneği’nin de yapmak istediği projelerle birebir örtüştüğüne dikkat çekerek, derneğin özellikle pazarlama ve satış desteği konusunda her türlü paylaşıma açık olduğunu ve destek verileceğini aktardı.

Kurucu üyesi Hidayet Özuysal’a ait Argonya Restoran’da Lefke bölgesinden birçok kadın ile tanışma, görüşme ve iş birliği çerçevesinde bir toplantı gerçekleştiren GİKAD şu açıklamada bulundu: “Bölge kadınlarının güçlü duruşları dikkat çekiciydi. Hepsi birbirinden girişimci, üretken ve her zorluğa rağmen mutlu olmayı başarabilen güçlü kadınlardır. Her birinin hikayesi ayrı bir ders ve ayrı bir ilham kaynağı. Değerli kadınlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu