Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Donuk hayatları 24 bin yıl devam etti

Bilim insanları Sibirya Permafrost'unda 24.000 yıldır donmuş olan canlı organizmaları çözdü

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

The New York Times’ta ortaya konan bilimsel bir araştırma verilerine göre, Bdelloidler dünyadaki radyasyona en dayanıklı hayvanlardan biri.

Asidik veya düşük oksijenli ortamlarda gezinebilir ve dehidrasyon ile açlığın üstesinden kolayca gelebilirler. Bildiği gibi önceki çalışmalarda esnek bir mikroskobik hayvan olan Bdelloid rotiferin 10 yıla kadar donmuş halde hayatta kalabileceğini gözlemlenmişti. Bu bile kesinlikle yeterince dikkat çekici olsa da, Sibirya permafrostundan elde edilen yeni bir yığının 24.000 yaşında olduğu ve bilim adamları onları çözdükten sonra yaratıkların canlı ve gelişiyor olduğu tespit edildi.

Çalışmanın tamamı ve detayları, Current Biology dergisinde yayınlandı. Bilim adamlarının, yünlü mamutların Dünya’yı dolaşmasından bu yana dokunulmamış olan eski Permafrost’a 11 metre kazdıklarında gördükleri yepyeni bilimsel düşünce üretmelerine imkan tanıdı.

Harvard Üniversitesi’nde moleküler biyolog olan Matthew Meselson, başka bir yaklaşımla “onlar, neredeyse her türlü işkenceye karşı dünyanın en dirençli hayvan. Muhtemelen uzayda oldukça iyi yapabildiğini bildiğimiz tek hayvanlar onlar.” dedi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu