Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Hindistan eyaletinde en çok çocuğu yapan aileye para ödülü

Hintli yetkililer, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde yaşıyor olmalarına rağmen aileleri daha çok çocuk yapmaya teşvikten de geri durmuyor.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Hindistan’ın kuzeydoğusundaki Mizoram eyaletinde en çok çocuğu yapan aileye para ödülü verilecek.

Ekonominin halini beğenmeyen Mizoram Spor, Gençlik İşleri ve Turizm Bakanı Robert Romawia Royte, kendi ailesinin işlettiği ‘Northeast Consultancy Services’ (Kuzeydoğu Danışmanlık Hizmetleri) kurumunun, en çocuklu aileye sertifika ve 100 bin rupi (1345 dolar) vereceğini duyurdu. Ödül için en az kaç çocuk olması gerektiğine dair ise bir sınırlama yok.

Ülkede kilometre başına ortalama 382 kişi düşerken son yıllarda nüfusun ve doğurganlık oranının düşük olduğu Mizoram’da kilometreye ortalama 52 kişi düşüyor.

Dünyanın en kalabalık ailesine sahip olduğu sanılan Ziano Chana, Mizoram’da geçen hafta 76 yaşında hayatını kaybetmişti. Çok eşliliğin serbest olduğu dini bir tarikatın başında bulunan Chana’nın 38 eşi, 89 çocuğu ve 36 torunu vardı. Mizoram Eyaleti Başbakanı Pu Zoramthanga, Chana’ya dair haberlerin ardından bölgeye gelen turistlerde artış olduğunu söyledi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu