Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaKıbrısManşet

İlk Covid-19 vakası yarasa örnekleri toplayan Çinli bir bilim insanı olabilir

Koronavirüsü ilk kapan ve pandeminin yayılmasına neden olan kişinin yarasa örnekleri toplayan Çinli bir bilim insanı olabileceği iddia edildi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Koronavirüsü ilk kapan ve pandeminin yayılmasına neden olan kişinin yarasa örnekleri toplayan Çinli bir bilim insanı olabileceği iddia edildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nünün Covid-19’un kökenini araştırması için gönderdiği heyetin başındaki isim olan Dr. Peter Ben Embarek, olasılığı yüksek hipotezlerden birinin bir laboratuvar çalışanının saha çalışması sırasında virüse maruz kalmış olabileceği olduğunu belirtti.

Danimarka merkezli TV2 televizyonunda yayınlanan bir belgeselde Embarek, Çinli otoritelerle sorun yaşamamak için DSÖ heyetinin resmi raporda laboratuvar sızıntısını “ihtimal dışı” olarak tanımlamak zorunda kaldığını açıkladı.

Embarek, ekibin Çinlilerle bir çıkmaza girdiğini ve Pekin’in laboratuvar sızıntısı ihtimalini sadece konunun daha fazla araştırılmasına yönelik tavsiyede bulunulmaması halinde sonuç raporuna girmesine izin vereceğini söylediğini aktardı.

Embarek “Muhatabım bu senaryoyu rapora özel inceleme tavsiyesinde bulunmadığı takdirde eklemeyi kabul etti. Konuyu daha fazla uzatmamızı istedi,” ifadelerini kullandı.

Fakat Embarek, virüsün bir laboratuvar çalışanına sahada bulaşmış olabilmesini ihtimal dahilinde gördüklerini vurguladı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu