DünyaEkonomiGenelKıbrısManşet

Azerbaycan ile turizm hamlesi

KKTC ve Azerbaycan arasında gerçekleştirilmesi planlanan uçak biletlerinin daha uygun hale getirilmesi ve ardından charter seferlerin artırılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor

TURİZMDE AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLER MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLIYOR… KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümünde adamızda olan Azerbaycan heyeti ile görüşmeler gerçekleştiren Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bu görüşmelerin meyvelerini almaya başladı.

EYLÜLDE BÜYÜK ACENTELER ADADA OLACAK… Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, “Azerbaycanlıların KKTC’ye karşı çok büyük bir sempatileri, ilgi ve alakaları var. Bizleri kardeş olarak görüyorlar. İlişkileri başlattık. Önümüzdeki ay büyük acenteler buraya gelecek, sonra biz oraya gideceğiz. Ve orada ürünlerimizi tanıtma konusunda, uçak biletlerimizi de organize edersek bu organizasyon hemen başlayacak.

CHARTER SEFERLER BAŞLAYABİLİR… Aktunç, KKTC ve Azerbaycan arasındaki uçak biletlerinin ucuzlatılması ve charter seferleri çoğaltma adına bir çalışma başlattıklarını da belirterek, “Azerbaycan’dan KKTC’ye gelecek uçuşlarda indi-bindiyi azaltmak, gelecek olan kişileri daha mutlu şekilde adaya getirmek için bazı kolaylıklar konusunda anlaştık” dedi.

BİZLERİ KARDEŞ OLARAK GÖRÜYORLAR… Aktunç, “Azerbaycanlıların KKTC’ye karşı çok büyük bir sempatileri, ilgi ve alakaları var. Bizleri kardeş olarak görüyorlar. Orada ürünlerimizi tanıtma konusunda, uçak biletlerimizi de organize edersek bu organizasyon hemen başlayacak” dedi.

KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümünde adamızda olan Azerbaycan heyeti ile görüşmeler gerçekleştiren Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bu görüşmelerin meyvelerini almaya başladı.

17 Ağustos tarihinde de Azerbaycan’dan adamıza gelen bir turizm heyeti de temaslarını sürdürüyor. Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Azerbaycan’dan gelen heyetin temaslarından memnun olduğunu ve yakında daha büyük turizm şirketlerinin adaya gelebileceğini belirtti.

BİZE ÇOK SICAK BAKIYORLAR

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Aktunç, geçtiğimiz ay temmuz ayında yurt dışında gittikleri bir fuarda Azerbaycan heyeti ile görüşme imkanı bulduklarını ifade etti.

Aktunç, KKTC standının karşısında standı bulunan Azerbaycanlı yetkililerle bir görüşmenin olumu ve sıcak bir ortamda geçtiğini kaydetti.

Azerbaycan’ın KKTC’yi çok yakından takip ettiğini anlatan Aktunç, “Fuarda görüşmelerimizin ardından Azerbaycan heyeti 17 Ağustos’ta KKTC’ye geldi. Kıbrıs Türkleri’nin yaşadığı sıkıntılar, sorunlar ve potansiyelimiz hakkında çok fazla bilgileri var. Kendilerini Pegasus ve THY yetkilileri ile görüştürdük” dedi.

UÇAK BİLETLERİ UCUZLAMASI VE CHARTER SEFERLER İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Aktunç, KKTC ve Azerbaycan arasındaki uçak biletlerinin ucuzlatılması ve charter seferleri çoğaltma adına bir çalışma başlattıklarını da belirtti

KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın Azerbaycan ile ilişkilerinin oldukça iyi olduğunu ve bu ilişkileri de kullanarak Azerbaycan’dan KKTC’ye gelecek uçuşlarda indi-bindiyi azaltmak, gelecek olan kişileri daha mutlu şekilde adaya getirmek için bazı kolaylıklar konusunda anlaştıklarını da kaydeden Aktunç, “Ardından KITSAB Yönetimi ile bir araya geldik ve benim de katıldığım bir toplantı yaptık” dedi.

AZERBAYCANLILARIN KKTC’YE İLGİSİ BÜYÜK

Aktunç, “Azerbaycanlılar’ın KKTC’ye karşı çok büyük bir sempatileri, ilgi ve alakaları var. Bizleri kardeş olarak görüyorlar. İlişkileri başlattık. Önümüzdeki ay büyük acenteler buraya gelecek, sonra biz oraya gideceğiz. Ve orada ürünlerimizi tanıtma konusunda, uçak biletlerimizi de organize edersek bu organizasyon hemen başlayacak.
Bizim kaybetmeye yüz tuttuğumuz o birlik ve beraberliği, Karabağ zaferi sayesinde yaşadılar. Ben bizzat bunu orada hissettim. Duygulandığım ve ilgimi çeken bir olay oldu. Bizim de bazı sorunlar yaşanmadan kendi içimizde birlik beraberliği bir şekilde tekrardan kazanmamız gerekir diye düşünüyorum. Türkiye’nin desteğini çok iyi anladılar. Bunu yakalarken askerlere yaptıkları destekleri, özverileri anlattılar ve çok duyguluydular” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu