Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelSağlık

Rus turiste ‘Sputnik Light’ şoku… Bu aşıyı olanlar Türkiye’ye gelemeyecek

Rusya’da tek doz olarak uygulanan ‘Sputnik Light’ aşısı olanların Türkiye uçuşuna kabul edilmediği öğrenildi.

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından 3 Eylül’de yayınlanan genelgede, Türkiye’nin kabul ettiği aşılardan iki doz olanlarla, Johnson&Johnson aşısından tek doz olanların Türkiye’ye gelişte karantinadan muaf olduğu belirtildi.
Genelgenin çıkmasının ardından Rusya’nın tek doz olarak uyguladığı Sputnik Light aşısını olanların Türkiye uçuşuna kabul edilmediği belirtildi.

DAHA ÖNCE SORUNSUZ OLARAK TÜRKİYE’YE GELEBİLİYORLARDI

Daha önce sorunsuz olarak Türkiye’ye gelebilen Sputnik Light aşısı olmuş Rus vatandaşlarının, artık uçağa kabul edilmeyeceklerini son dakikada öğrendikleri ve uçağı kaçırmamak için havalimanında 100 Dolar civarında olan pahalı hızlı testlerden yaptırmak zorunda kaldıkları öğrenildi.

RUS BÜYÜKELÇİLİĞİNİN HABERİ YOK

3 Eylül’de çıkan genelgeyle ilgili olarak Rus elçiliğinin 9 Eylül’de bilgilendirildiği belirtildi. Airport’ta yer alan habere göre, Rus devletinin Türkiye’deki Rus elçiliğinden izah beklediği, elçiliğin ise ilgili birimlerden bilgi istediği, ancak elçiliğe henüz bilgilendirme yapılmadığı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgenin ilgili bölümü şöyle:

“Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan gelen kişilerden girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı talep edilecek. Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan; ­Dünya Sağlık Örgütü veya Türkiye tarafından acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson&Johnson için tek doz) yaptırdıkları ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyenler ülkeye girişte karantina uygulamasından muaf tutulacak.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu