KıbrısManşetSiyaset

Akansoy: “Ortada Türkiye yetkililerinin tepki gösterdikleri gibi bir konu yok”

CTP'li Asım Akansoy'dan gündem değerlendirmesi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Asım Akansoy, katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Mine İçsel’in sorularını yanıtlayan Akansoy, son dönemde yaşanan Kur’an kurslarının kapatılması iddiaları sonrası yapılan açıklamalara ve barolar birliğinin eylemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’den yapılan açıklamaların yanlış bilgiler ya da çarpıtılmış bilgiler üzerine yapıldığını aktaran Akansoy, bu bilgi kirliliğinin sebebinin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında iletişim problemi olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Akansoy konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Son zamanlarda Türkiye’den yanlış veriler üzerinde açıklamalar yapılmaktadır. Çok değişik açıklamalar geldi. “28 Şubat mı yaşanıyor KKTC’de?” diye haberler yapıldı. Kimse bu olay nasıl böyle gelişti diye bakmadı. Karara baktığımızda çok ayakları yere basan bir karar olduğunu görüyoruz. Bir kaşık suda ortalık darmadağın edildi. Neler oluyor KKTC’de nasıl oluyor, çocuklarımız bilgisiz mi bırakılıyor gibi açıklamalarla karşı karşıya kaldık. Tepki gösterdikleri konuya baktığımızda görüyoruz ki öyle bir konu olmadığını görüyoruz. Bir çarpıtma mı oldu, yanlış bilgilendirme mi oldu bilmiyoruz. TC-KKTC arasındaki bu türk bir ilişkinin sürdürülebilir bir yanı yoktur.Burada bir Başbakan, Cumhurbaşkanı var. Telefon edilip sorulması gerekirdi. Türkiye’deki yetkililerin öğrenmesi, anlaması dinlemesi ve saygı duyulması gerekirdi. Yoksa ikide bir “vay KKTC’de neler oluyor” deniyor. KKTC’deki laiklik anlayışı, Türkiye’deki gibi değil. Ciddi anlamda farklılıklar var.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu