KıbrısManşet

Arıklı: “Ben atadım oldu, sen kimsin!”

YDP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, LAÜ’ye yapılan tartışmalı atama ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak atamayı savundu.

YDP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, LAÜ’ye yapılan tartışmalı atama ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak atamayı savundu.

“Hukukçuları ile konuştuğunu” söyleyen Arıklı, atanan şahsın atanmasının yasal olduğunu savunurken Arıklı ile Erkut Şahali arasında ikili tartışma yaşandı.

Meclis kürsüsünde konuşmasını yaptıktan sonra soru kabul etmeden Meclis kürsüsünden inen Arıklı’ya Kudret Özersay hukuki açıdan Meclis kürsüsüne gelip soruları yanıtlamasını istedi. Tekrar Meclis kürsüsüne gelen Erhan Arıklı’ya Vekiller “Devlet makamları bir rehabilitasyon merkezi midir?” diyerek Arıklı’ya itiraz etti. Geçmiş dönemde mahkumların topluma kazandırılması projesi olduğunu anlatan Arıklı, LAÜ’ye atanan kişin geçmişte suç işlediğini ancak atama ile “topluma kazandırılacağını” savunması üzerine tansiyonlar yükseldi.

Genel Kurulda seslerin ve tansiyonun yükselmesi üzerine Meclis ringe dönüştü. Erhan Arıklı kürsüden Erkut Şahali’ye “Atadım, oldu bitti, var mı bir diyeceğiniz? Şikayetiniz varsa mahkemeye gidin. Kimi atacağımı size soracak değilim” şeklinde konuştu. Muhalefetin bu duruma daha da çok tepki göstermesi üzerine Şahali ve Arıklı arasındaki gerilim şiddetlendi. Birbirleri üzerine yürüyen vekiller sonucunda Meclis Başkanı oturuma 10 dakika ara verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu